Deel via

Olijf ontving vanuit de zorgverleners het heugelijke bericht dat de 'gewone' zorg voor gynaecologische kanker weer bijna helemaal als vanouds is. Ook is nagedacht over hoe met kwetsbare groepen wordt omgegaan de komende tijd. Alleen de verschillende studies zijn nog niet opnieuw opgestart.

Alle regio’s hebben de standaard gynaecologisch oncologische zorg weer opgestart. Operaties kunnen weer overal worden aangeboden, inclusief de HIPEC (natuurlijk in de centra die daarvoor aangewezen zijn). Er wordt nog steeds onderling afgestemd of er inderdaad overal voldoende capaciteit is. Zoals het er nu naar uitziet kan ieder ziekenhuis zijn eigen patiënten helpen. Ook de radiotherapie, chemoradiotherapie en de meeste chemotherapie wordt weer gegeven. En er is nadrukkelijk aandacht voor palliatieve chemo in overleg met patiënten. Voor de studies wordt bekeken hoe en wanneer die weer kunnen worden gestart.

Olijf is blij met deze goede berichten en de specifieke aandacht voor de palliatieve chemo. Door alle geruchten over wie wel of geen zorg zou kunnen krijgen in de Coronatijd, maakte juist deze groep vrouwen zich zorgen over plaats voor hen als het erop aan zou komen -nog los van hun kwetsbaarheid.Deel via

Lees verder...

  1. 13 mei 2020 Doe mee aan de Europese enquête
    Lees verder
  2. 12 mei 2020 Bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker in juli weer van start
    Lees verder
  3. 8 mei 2020 Wereld Eierstokkanker Dag
    Lees verder