Deel via

De drie bevolkingsonderzoeken naar kanker gaan gefaseerd weer starten. Eerst het bevolkingsonderzoek darmkanker, daarna borstkanker. Vanaf begin juli start het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker, het uitstrijkje, weer op.

Bij de herstart worden als eerste de mensen uitgenodigd die vanaf 16 maart niet meer konden deelnemen. Het aantal uitnodigingen baseert het RIVM steeds op basis van de beschikbare capaciteit in de zorg. Daarom kunnen er voorlopig minder mensen worden uitgenodigd dan voorheen. De bevolkingsonderzoeken en de eventuele aanvullende zorg kunnen veilig en met goede kwaliteit worden georganiseerd.

De bevolkingsonderzoeken waren tijdelijk stopgezet vanwege de uitbraak van het coronavirus. Daarmee kwam er bij de ziekenhuizen meer ruimte vrij voor zorg rondom het coronavirus. Bij de ziekenhuizen komt er langzaam weer ruimte beschikbaar voor deelnemers die via het bevolkingsonderzoek worden doorverwezen.

Heb je nog vragen over het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker? Kijk dan op bevolkingsonderzoekbaarmoederhalskanker.nl >>

Bron: RIVM.nlDeel via

Lees verder...

  1. 8 mei 2020 Wereld Eierstokkanker Dag
    Lees verder
  2. 1 mei 2020 Dubbel verdriet is niet nodig - Praktische gids voor mensen met kanker
    Lees verder
  3. 30 april 2020 Wat betekent het coronavirus voor de behandeling van kanker?
    Lees verder