Deel via

Top-hockeyster Daphne Voormolen kreeg in februari 2021 de diagnose baarmoederhalskanker. In één klap stonden haar kinderwens, topsport en maatschappelijke carrière op losse schroeven.

Daphne Voormolen

Daphne: “Na 9 rondes chemo, 3 operaties en een ontelbaar aantal bezoekjes aan het ziekenhuis, kan ik zeggen dat ik in remissie ben, mijn baarmoeder nog steeds heb, mijn rentree in de Hoofdklasse hockey heb gemaakt en langzaamaan weer gestart ben met werk. Dit alles heb ik te danken aan het feit dat ik de mogelijkheid heb gekregen om mee te doen aan een wetenschappelijk onderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis.

Gedegen, systematisch onderzoek naar de veiligheid, de zwangerschaps- en psychologische uitkomsten van vruchtbaarheidssparende operaties ontbreekt. Dit maakt het moeilijk voor patiënten, zoals ik, om weloverwogen een belangrijke keuze te maken. Met mijn inzamelingsactie wil ik daarom bijdragen aan de ‘Profit-studie’ o.l.v. Dr. Nienke van Trommel van het Antoni van Leeuwenhoek. In deze studie doet zij onderzoek naar kwaliteit van leven rondom baarmoederhalskanker. Help jij mij het streefbedrag in te zamelen? Je hulp wordt enorm gewaardeerd.” Hier vind je ook interviews die Daphne heeft gegeven aan de diverse media.Deel via

Lees verder...

  1. 1 februari 2022 De CONTESSA/NEOCON-F studie is open voor vrouwen met stadium IB2 baarmoederhalskanker
    Lees verder
  2. 31 januari 2022 Meisjes én jongens met een vaccin beschermd tegen zes soorten kanker
    Lees verder
  3. 25 januari 2022 RTL Nieuws.nl: 'Te weinig jonge vrouwen laten uitstrijkje maken, RIVM komt in actie'
    Lees verder