Deel via

Woensdagavond 5 oktober was het zover. Na verschillende overleggen tussen het Meander Medisch Centrum in Amersfoort, het Toon Hermans Huis en Olijf is daar onze eerste gezamenlijke thema-avond over ‘Lymfoedeem, wat nu?’.

20221005 200626 resized

Amanta, die namens Olijf deze avond mee organiseerde, vertelt: ‘Het blijft natuurlijk afwachten. Hebben we een goed onderwerp gekozen? Hebben we genoeg aanmeldingen? We hadden vooraf 16 aanmeldingen, een mooie opkomst, en er bleken op de avond zelf nog een aantal meer mensen te zijn gekomen.

Tijdens de avond vertelde een verpleegkundig specialist gynaecologie over de oorzaken en risico’s van lymfoedeem en een fysiotherapeut vertelde over de behandeling van lymfoedeem. Ik vertelde wat over Olijf en mijn ervaring met lymfoedeem.

Daarna legde de ondersteuningsconsulent, een nieuwe functie binnen het Meander, uit wat zij voor kankerpatiënten kan betekenen om bij de juiste hulpverlening te komen en de psycho-oncologisch therapeut vertelde over de psychologische impact van lymfoedeem.

Het was een mooie avond met veel verschillende invalshoeken. Er werden veel vragen gesteld. De bijeenkomst was hierdoor interactief, maar ook stiekem wat te kort. Dat geeft ons te denken hoe we dat bij een volgende thema-avond anders kunnen aanpakken, zodat er nog meer ruimte is voor vragen.

Al met al kunnen we met trots terug kijken op een geslaagde eerste thema-avond. Die wel smaakt naar meer.

Heb jij een thema waar je meer over zou willen horen in de regio Amersfoort? Laat het weten via amersfoort@olijf.nl, dan nemen we het mee!'Deel via

Lees verder...

  1. 10 oktober 2022 Heb jij of iemand uit je familie baarmoeder- of eierstokkanker (gehad)? Vul dan onze vragenlijst in!
    Lees verder
  2. 8 oktober 2022 Verslag van een themabijeenkomst 'Vermoeidheid en Energie' in Zwolle
    Lees verder
  3. 4 oktober 2022 Olijf zoekt een bestuurslid belangenbehartiging (vrijwillig)
    Lees verder