Deel via

Elk jaar lezen we mee met onderzoeksvoorstellen voor KWF en inmiddels ook andere fondsen. Dat deden we ook in het najaar van 2017. Het duurt altijd even voordat alle voorstellen beoordeeld zijn. Recent kregen we bericht dat de volgende onderzoeken van KWF-financiering krijgen:

 • Integratie van klinische en moleculaire eigenschappen voor behandeling op maat voor vrouwen met hoog-risico baarmoederkanker, LUMC.
 • Studie naar effect van primaire debulking met of zonder verwarmde buikspoeling met chemotherapie (OVHIPEC-2) bij patiënten met stadium III eierstokkanker, AvL-NKI
 • Exploitatie van serine metabolisme aanpassingen om platinum-resistentie in eierstokkanker te bestrijden, AvL-KI.
 • STOPOVCA: STOP Ovarium Carcinoom, oftewel Stop Eierstokkanker: het voorkómen van eierstokkanker door verwijdering van eileiders tijdens een gynaecologische ingreep, Radboud MC.

Nu is het wachten op de start van de onderzoeken. Het duurt altijd even voordat wij weer wat horen. Daarom zijn we aan het bekijken of we per onderzoek een groepje geïnteresseerde vrijwilligers kunnen vinden die deel willen nemen aan overleggen om het patiëntperspectief in te brengen. Onderzoekers vragen wij ook nadrukkelijk om met gespecialiseerde verpleegkundigen te bekijken of er bij de eigen patiënten dames zijn, die zich op deze manier zouden willen en kunnen inzetten. Wilt u daarover meer weten? Neem dan contact op met Olijf.

Over de aanvragen die in mei ingediend moesten worden, verwachten we in het najaar bericht. Dan komt ook de volgende KWF-ronde. Los van de KWF-rondes weten de onderzoekers de weg naar andere (lokale en nationale) fondsen en Olijf ook steeds beter te vinden.

Sinds 2016 hebben we de aanvraagprocedure vereenvoudigd. Deze zomer evalueren we het traject en passen de procedure op de website aan. Voor de volgende KWF-ronde hopen we uiterlijk half november bericht te krijgen over voorgenomen aanvragen. Dan hebben wij 6 weken de tijd om vrijwilligers te zoeken en de in formatie te vragen die nodig is om steun te kunnen geven.Deel via

Lees verder...

 1. 16 juli 2018 Nieuwe projecten in de startblokken
  Lees verder
 2. 13 juli 2018 Olijf in de media over HPV vaccinatie
  Lees verder
 3. 11 juli 2018 Volkskrant: Gêne, stigma en schuld bij baarmoederhalskanker
  Lees verder