Deel via

Met ingang van 1 januari verlaat Fenneke van Swigchum stichting Olijf - netwerk voor vrouwen met gynaecologische kanker - als voorzitter. Zij gaat per 8 januari bij de Patiëntenfederatie Nederland (PFN) werken als senior projectleider en beleidsadviseur.

Een baan die zich helaas niet laat combineren met haar positie als voorzitter van Olijf. Haar herbenoeming als voorzitter wordt hiermee beëindigd en zij draagt het stokje over.

Ad interim voorzitter
De Raad van Toezicht (RVT) is zeer verheugd dat zij de huidige secretaris van het bestuur, Jacqueline van Dijk, bereid gevonden heeft per 1 januari ad interim voorzitter te worden. Zij is al een jaar werkzaam binnen Olijf en zij heeft in deze periode de organisatie helpen groeien. RVT en bestuur hebben er dan ook alle vertrouwen in dat zij de goedlopende organisatie nog weer verder zal brengen, samen met alle medewerkers en vrijwilligers.

Warm bad
Fenneke van Swigchum: “Het werken binnen Olijf heeft me geraakt; de mooie mensen, hun verhalen en de noodzaak om hun situatie te verbeteren. Ik vond het een eer en een voorrecht om voorvrouw en voorvechter van Olijf te mogen zijn. Olijf is een warm bad, waarin we met veel bezieling samen mooie dingen hebben bereikt. En we staan op het punt om nog meer belangrijke stappen te zetten, waarmee we veel bereiken voor onze vrouwen en hun naasten. Ik ben ontzettend trots op wat we de afgelopen jaren bereikt hebben. En ik wil dan ook iedereen graag heel hartelijk danken voor de fijne samenwerking in de ruim 3 jaar waarin ik voorzitter was. Ik heb het erg getroffen met Jacqueline als opvolgster en ik draag mijn zaken met veel vertrouwen aan haar over.”

Mooie dingen
Jacqueline van Dijk: "Ik draai nu een jaar mee als bestuurssecretaris en ben erg onder de indruk van alle Olijfdoelstellingen, -activiteiten en van de Olijf-vrijwilligers. Heel jammer dat Fenneke weggaat. Ze heeft veel tijd en energie in Olijf gestoken, mooie dingen neergezet en we vulden elkaar goed aan in het bestuur. Maar er is nog wat te doen en die energie moeten we vasthouden. Ik heb dus niet lang na hoeven denken om het stokje over te nemen.”

Ook bestuurslid Annick van der Geest neemt afscheid. Zij kan haar functie als bestuurslid bij Olijf niet langer combineren met haar baan als directeur. Annick zet zich als bestuurslid vooral in voor activiteiten en projecten rond lotgenotencontact en –voorlichting.

Feestelijke ontvangst

Voor vrijwilligers en relaties wordt op zondag 14 januari een feestelijke bijeenkomst georganiseerd waarbij afscheid genomen kan worden van Fenneke van Swigchum en Annick van der Geest. Ook wordt de Betty Bos Olijf-Prijs 2018 uitgereikt aan vrijwilligerscoördinator Kristel Hoogwout.

Wil je hier ook graag bij zijn? Meld je dan aan via het formulier.Deel via

Lees verder...

  1. 18 december 2017 Studie PlasmaJet gaat van start
    Lees verder