Deel via

Vandaag lanceert IKNL de Nederlandse Kankeratlas. Hierin kan iedereen die dat wil inzicht krijgen in de impact van kanker per regio. De interactieve online atlas toont patronen van hoe vaak bepaalde kankersoorten ergens voorkomen (incidentie), gebaseerd op waar mensen woonden toen ze de diagnose kregen.

Kankeratlas

In de atlas zie je, naast verschillen in longkanker en huidkanker, ook verschillen in hoe vaak baarmoederhalskanker voorkomt. Dat komt waarschijnlijk door het al dan niet meedoen aan het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker. In dit bevolkingsonderzoek is een voorstadium van baarmoederhalskanker relatief eenvoudig op te sporen en weg te halen, waardoor baarmoederhalskanker wordt voorkomen.

Bron: IKNL

Naar aanleiding van dit bericht is Olijf's vrijwilliger Kim geïnterviewd voor NOS Radio 1 journaal en voor het NOS journaal om 20.00 uur op tv. Luister en bekijk hieronder haar interview.

Daarnaast heeft dit bericht ook nog andere reacties opgeleverd, zoals een interview op Libelle.nl. Bekijk dit interview via de link hieronder terug.Deel via

Lees verder...

  1. 22 december 2022 Vertrek Arja Diepstraten en Arlette van der Kolk bij Kwaliteit van Zorg
    Lees verder
  2. 20 december 2022 Olijf ontvangt € 700,- van Dance2Sweat Dansstudio in Nijmegen!
    Lees verder
  3. 13 december 2022 Iemand dicht bij je met kanker, hoe is of was dat voor jou?
    Lees verder