Deel via

Op World GO day, vrijdag 20 september, organiseerde het Bravis Ziekenhuis in Roosendaal een bijeenkomst over gynaecologische kanker. Vrijwilligers Lia en Eva waren daar namens Olijf bij aanwezig.

Bijeenkomst Bravis 2
Bijeenkomst Bravis 1

Lia: 'Gisteren vertegenwoordigde ik, samen met Eva, Olijf tijdens de bijeenkomst voor World GO Day in het Bravis Ziekenhuis in Roosendaal. Wij zijn beiden ervaringsdeskundigen op het gebied van gynaecologische kanker en dit maakte het extra bijzonder om hier te mogen zijn.

We werden om 9.00 uur hartelijk ontvangen door de life coaches van het Bravis Ziekenhuis en kregen een stand toegewezen op de informatiemarkt. We konden daar onze Olijf-folders en de herkenbare banner plaatsen. De opkomst was overweldigend. Het was prachtig om te zien hoe vrouwen van alle leeftijden samenkomen en steun vinden bij elkaar, bij hun naasten en bij andere lotgenoten in een periode van zoveel onzekerheid en verdriet.

Naast de vele informatiestands waren er ook inspirerende sprekers, waaronder gynaecoloog Dr. Dorman, die het belang van vroege opsporing en behandeling van gynaecologische kanker benadrukte. Het Rosé-Linde inloophuis deelde ook hun verhaal. Daarnaast konden de bezoeker, onder het genot van een kopje koffie, in een informele sfeer kennismaken met de diverse organisaties die hen kunnen ondersteunen.

Elke keer dat ik de kans krijg om namens Olijf lotgenoten te ontmoeten en hen kennis te laten maken met onze organisatie, ervaar ik hoeveel steun en kracht vrouwen hieruit halen, door de verhalen in bijvoorbeeld het Olijfblad of op de website. Daarom vind ik het zo fijn om mij in te kunnen zetten, want ik weet hoe belangrijk het is om te weten dat je er niet alleen voor staat. We doen het samen. Dat is de kracht van Olijf.'

Door: Lia van Stigt



Deel via

Lees verder...

  1. 19 september 2024 Het derde Olijfblad van 2024 valt bijna op de mat!
    Lees verder
  2. 13 september 2024 Vragenlijst werk en gezondheid van Patiëntenfederatie Nederland
    Lees verder
  3. 13 september 2024 Olijf gaf gastles aan verpleegkundigen gynaecologie-oncologie in Eindhoven
    Lees verder