Deel via

Vandaag, 30 november, openen Olijf en NFK de nieuwe Doneer Je Ervaring-peiling met de hoofdvraag “Zorgen of angst bij kanker, wat is jouw ervaring?”. Met deze peiling willen we achterhalen of mensen die kanker hebben of hebben gehad zorgen en angstgevoelens ervaren, en of deze van invloed zijn op het dagelijks leven.

Als je kanker hebt, kun je bijvoorbeeld bang zijn voor een behandeling of je zorgen maken over de toekomst. Heb jij zorgen of angst? Zo ja, waar maak je je zorgen over of ben je angstig voor? En hoe ga je hiermee om? Mensen van 18 jaar of ouder die kanker hebben of hebben gehad kunnen de vragenlijst invullen. Ook als je geen of weinig angst of zorgen hebt, kun je aan de peiling deelnemen.

Vul de vragenlijst in
We horen graag jouw ervaring. Wil je die delen? Je hoeft je naam niet in te vullen, dus wij weten niet welke antwoorden jij geeft. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten.

De resultaten worden op 9 februari 2022 gedeeld op Olijf.nl en nfk.nl.

Waarom deze vragenlijst?
Als je deze vragenlijst invult, weten we beter hoe mensen met kanker zorgen of angst ervaren, en waar de knelpunten zitten. Zo kunnen wij helpen de steun en het begrip te verbeteren. Dit doen we onder andere door de antwoorden op deze vragenlijst te bespreken met zorgverleners, zorgverzekeraars, de overheid en andere organisaties. Zo willen we samen de zorg beter maken.

Dit is een peiling van de kankerpatiëntenorganisaties die samenwerken binnen de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). De vragen zijn ontwikkeld met hulp van het Julius Centrum en het Helen Dowling Instituut (HDI). Het Julius Centrum onderzoekt onder andere de gevolgen van kanker. De organisatie heeft goed contact met huisartsen. Het HDI helpt mensen die last hebben van zorgen of angst en andere gevoelens bij kanker.



Deel via

Lees verder...

  1. 26 november 2021 VROUW op Telegraaf.nl: Sandra (33) had tumor in baarmoeder: ’Hoeveel pech kan iemand hebben?’
    Lees verder
  2. 23 november 2021 Verslag van het ESMO-congres 2021
    Lees verder
  3. 22 november 2021 Trofoblastziekte: Hoe je diepste wens uitmondt in een kwaadaardige tumor
    Lees verder