• Slider

Blogs en ervaringen

Film Olijf

Bekijk de film van Olijf. In deze film wordt direct duidelijk wat de impact is van gynaecologische kanker én wat de toegevoegde waarde is van Olijf voor de patiënt en de zorgprofessional. Deze video is beschikbaar met Nederlandse en Engelse ondertiteling.

Blogs en ervaringen

In de kolom 'ervaringsverhalen' hiernaast (op desktop) of hierboven (mobiel) staan de verschillende vormen van kanker. Klik op een vorm van gynaecologische kanker en lees de ervaringsverhalen. 

Veel vrouwen houden een blog bij gedurende hun ziekte en behandelingen. Lotgenoten hebben hier vaak steun aan. Veel van deze blogs zijn verzameld op Kanker.nl (er houden ca. 40 vrouwen een blog bij over gynaecologische kanker). Je kunt deze blogs per vorm van kanker lezen of zelf een blog beginnen.

Onderaan deze pagina vind je nog een aantal 'losse' ervaringsverhalen.

Enkele blogs die Olijf onder de aandacht brengt zijn:

Heb je ook een blog over gynaecologische kanker die we hier mogen plaatsen?
Je kunt de link doorgeven aan online@olijf.nl. Dank!

Sinds december 2017 schrijft Cor de Kroon, gynaecoloog-oncoloog in het Leiden UMC (LUMC), een column in het Olijfblad. Lees al zijn columns >>

Sinds maart 2019 schrijft Anita Kaemingk, lotgenote, (neuro)psycholoog en docent consultatie aan de geneeskunde faculteit van Maastricht, een column in het Olijfblad. Lees al haar columns >>

Blogs die niet meer worden bijgehouden, maar die je wel nog kunt lezen:

Hieronder vind je nog een aantal losse ervaringsverhalen:

30 jaar Stichting Olijf, terug in de tijd: Nooit meer bang (1994).
In 1994 heeft Olijf de film 'Nooit meer bang' gemaakt met actrice Will van Kralingen. In deze film worden de gedachten en ervaringen verwoord van een vrouw met gynaecologische kanker, van diagnose tot behandeling. Ondanks dat duidelijk zichtbaar is dat deze film lang geleden is gemaakt, is het verhaal nog steeds behoorlijk herkenbaar voor veel vrouwen.