Deel via

Onlangs heeft de Maarten van der Weijden Foundation aangekondigd een onderzoek naar eierstokkanker te gaan financieren. Een onderzoek dat er op gericht is om eierstokkanker in een vroeg stadium op te sporen en om de beoordeling van de eierstoktumoren te verbeteren, zodat vrouwen in het juiste ziekenhuis behandeld worden.

Carolien V

Een onderzoek waar Olijf's vrijwilliger Carolien (61 jaar) veel aan gehad zou hebben, maar voor wie het te laat komt. Graag deelt ze haar verhaal in de hoop dat andere vrouwen er eerder achter komen dat ze eierstokkanker hebben.

In 2007 voelde Carolien een bultje in haar buik ter grootte van een pingpong-balletje. Na een bezoek aan de huisarts werd ze naar een gynaecoloog doorverwezen in een perifeer ziekenhuis. Op een echo was niet goed te zien wat er aan de hand was. Carolien vroeg of het kanker zou kunnen zijn, maar dat werd snel weggewuifd. Drie maanden lang stond ze onder controle en pas toen haar eierstok steeds groter bleek te worden, werd besloten deze er uit te halen. Een operatie werd gepland, maar daar heeft ze niet op moeten wachten. Carolien zou een spoedoperatie krijgen.Deel via

Lees verder...

  1. 10 juni 2021 Nieuwe methode om eierstokkanker te voorkómen verhoogt kwaliteit van leven
    Lees verder
  2. 7 juni 2021 Presentatie van Olijf voor oncologie verpleegkundigen in opleiding bij Amsterdam UMC
    Lees verder
  3. 1 juni 2021 Bekijk nu ons webinar 'Late gevolgen en nieuwe ontwikkelingen bij gynaecologische kanker'
    Lees verder