Deel via

Zoals vorige zomer al gemeld waren in september 2020 de benodigde inclusies voor deze studie bereikt. Intussen wordt er hard gewerkt aan het verzamelen van de gegevens en de analyses van de studie.

De verwachting is dat resultaten van deze analyses binnenkort in twee artikelen uitgebracht worden. Eén artikel waarin de operatie uitkomst beschreven wordt en een ander artikel over de histologie.

Daarnaast wordt er gewerkt aan een kostenanalyse van het onderzoek en wordt er onderzocht hoe voorspellend de CT-scan is bij de diagnose eierstokkanker

Verder zijn er nog deelvragen die uit de gegevens van de studie verder geanalyseerd worden, zoals;

 • voorspelt de bloedwaardemarker CA-125 iets
 • hoe moet de een vergroting van een klier bij het hart geïnterpreteerd worden
 • wat kan er geconcludeerd worden uit de gegevens van de vrouwen die een open-dicht procedure ondergingen.

Ook de uitkomsten van de Kwaliteit van Leven lijsten (QoL) wordt de komende tijd verwerkt en moeten we intussen geduld hebben voor de lange termijn resultaten!

Een ander deel waaraan inmiddels begonnen is, is het traject van implementatie. Dat is uiteraard wel afhankelijk van de resultaten van de studie en daarom kan er hier nog weinig over gezegd worden. Wel is er een enquête gehouden onder de operateurs en is inzichtelijk hoe vaak de PlasmaJet ook echt gebruikt is tijdens een operatie.

Wil je meer weten?
Lees dan de eerdere berichten die we schreven via de link hieronder. Alle berichten staan bij elkaar onderaan het bericht van oktober 2020.Deel via

Lees verder...

 1. 17 april 2021 Vanuit het telefoonteam: contact via WhatsApp
  Lees verder
 2. 16 april 2021 Voorlichting over het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker voor expats
  Lees verder
 3. 15 april 2021 Verband tussen verhoogd risico op baarmoederkanker en BRCA1 en BRCA2 mutaties
  Lees verder