Deel via

Scheidend Olijfvoorzitter Fenneke van Swigchum reikte de Betty Bos-Olijfprijs uit aan Kristel Hoogwout, vrijwilligerscoördinator van Olijf, op zondag 14 januari in Hilversum. De Betty Bos-Olijfprijs is een prijs voor personen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor vrouwen met gynaecologische kanker of hun naasten.

Hightea 5 Large

Olijf bestond vorig jaar 30 jaar. En daar heeft Kristel een belangrijke bijdrage aan geleverd. Al zeker 5 jaar zet zij zich vrijwel iedere dag met hart en ziel in voor Olijf.

Groei
Kristel stortte zich op het werven en motiveren van vrijwilligers. Jarenlang kon Olijf wel zeker 10 of meer vrijwilligers per jaar bijschrijven; een groei van een handjevol tot zo’n 100 nu. Het is voor een heel groot deel aan Kristel te danken dat vrijwilligers bij ons komen en lang bij Olijf blijven.

Kristel zorgt voor taken die bij ze passen en ze zorgt voor hen. Wat veel mensen niet weten, is dat Kristel zelf ook vrijwilliger van Olijf is omdat ze vaak veel meer uren voor Olijf maakt in haar vrije tijd. Gewoon omdat ze zo’n hart heeft voor iedereen en voor Olijf.

Kristel is veel meer dan onze vrijwilligerscoördinator alleen. Zij coördineert alles wat gecoördineerd dient te worden. Olijfcoördinator zou dus meer de lading dekken. Zij regelde - vooral in het begin - vaak min of meer in haar eentje grote evenementen of een tijdig jaarverslag.

Zichtbaar
Dankzij Kristel kon Olijf groeien en steeds meer werk verzetten voor vrouwen en hun naasten. Olijf werd zichtbaar en liet haar stem horen op steeds meer plaatsen. Mede dankzij Kristel kreeg Olijf een warm netwerk waarmee Olijf het verschil maakt voor patiënten.

Het heeft veel vrouwen enorm geholpen dat zij gynaecologische kanker en alles erom heen goed bespreekbaar maakte. Kristel hielp vrijwilligers - en (indirect) ook vele andere vrouwen en hun naasten - om (weer) in hun kracht te komen en om als patiënten zelf de regie te nemen. En om zelf en samen met anderen vorm te geven aan hun ervaringen.

Zo heeft Kristel een bijdrage van onschatbare waarde geleverd en is zij bij velen enorm geliefd.Deel via

Lees verder...

  1. 13 januari 2018 Promotie: verbeteren kwaliteit van zorg voor patiënten met eierstok- en baarmoederkanker
    Lees verder
  2. 5 januari 2018 Voorzitter Olijf opgevolgd
    Lees verder
  3. 18 december 2017 Studie PlasmaJet gaat van start
    Lees verder