Deel via

Als je leven ineens op zijn kop staat door een schokkend bericht van de arts na een slechte uitslag komt er van alles op je af. Je krijgt te maken met een wir war aan emoties en tegelijkertijd moet je je storten op medische vraagstukken en allerlei andere zaken. Dit overkwam ook Olijf's vrijwilliger Carolien Hovenier. Sinds september 2018 heeft ze eierstokkanker, fase IV. Carolien heeft veel dingen zelf uit moeten zoeken en was daar soms dagen mee bezig. Omdat ze redacteur is, besloot ze van haar aantekeningen een gids te maken voor iedereen die kanker heeft.

Dubbel verdriet is niet nodig

Deze gids staat vol met dingen waar je liever niet aan denkt als je kanker hebt, maar waarmee je nu eenmaal te maken krijgt. Arts kiezen, second opinion aanvragen, doorgronden van medische dossiers, zoeken naar nieuwe behandelingen, re-integratie, aanvragen van een uitkering wegens arbeidsongeschiktheid: dat gaat misschien nog.

Maar het gaat ook over zorgverzekeringen, uitvaart, testament, wilsbeschikkingen, stopzetten van lidmaatschappen en abonnementen, en overdragen van je verzekeringen. Hoe je al die dingen goed regelt, zodat je er minder stress van hebt, goede keuzes kunt maken en beslissingen neemt waar je achter kunt staan, zodat je er geen spijt van krijgt. Want dubbel verdriet is niet nodig.

Dankzij Carolien kunnen mensen met kanker zich in slechts 2 uur van de informatie voorzien waar zij zich dagenlang doorheen heeft moeten worstelen. Dit compacte boek voorziet in een heel belangrijke behoefte tijdens een ernstige ziekte: de regie in handen hebben. Dankzij de heldere tips en informatie uit deze praktische gids krijgt de patiënt weer grip op de situatie en is hij in staat om samen met de arts te beslissen over de beste behandeling.

Kanker heb je niet alleen. Deze praktische gids is ook voor familie en vrienden geschreven, zodat ze de patiënt goed kunnen helpen.

‘Compact, praktisch en verhelderend. Geeft houvast.’ - Dr. Annelie Vulink, internist-oncoloog

Goed doel
De opbrengst van dit boek gaat naar stichting Olijf, netwerk voor vrouwen met gynaecologische kanker.

Het boek is bij voorkeur te bestellen via de website dubbelverdrietisnietnodig.nl. Dan blijft de meeste opbrengst over voor Olijf. Eventueel kun je het boek ook bestellen via Bol.com.

Namens Olijf: Dankjewel, Carolien!Deel via

Lees verder...

  1. 30 april 2020 Wat betekent het coronavirus voor de behandeling van kanker?
    Lees verder
  2. 28 april 2020 Psychologische zorg bij kanker gaat door
    Lees verder
  3. 28 april 2020 Implementatie resultaten Zinnige Zorg bij baarmoederhalsafwijkingen
    Lees verder