Deel via

Olijf's vrijwilliger Carolien Hovenier heeft sinds september 2018 eierstokkanker, stadium vier. Ze heeft na haar diagnose veel dingen zelf uit moeten zoeken en was daar soms dagen mee bezig. Als redacteur besloot ze haar aantekeningen om te zetten in een gids voor iedereen die met kanker te maken heeft.

Dubbel verdriet is niet nodig

In Olijfblad 3, van september 2020, hebben wij dit boek van Carolien Hovenier gerecenseerd. Lees de recensie hieronder.

Het is een compact en nuttig naslagwerk geworden met heldere informatie over dingen waar je liever niet aan denkt bij de diagnose kanker, maar waarmee je nu eenmaal wel te maken krijgt. Als je praktische zaken goed wil regelen zul je daar minder stress van hebben. Wanneer je belangrijke keuzes moet maken of beslissingen moet nemen is het belangrijk dat je er zelf achter staat, zodat je geen spijt krijgt.

Deze gids biedt hulp bij al dit soort zaken en is opgedeeld in diverse delen, zodat je deze afzonderlijk van elkaar kunt lezen. Hierdoor vind je snel wat je zoekt en kun je informatie waar je niks aan hebt laten voor wat het is. Het leest makkelijk en de schrijfster geeft aan de hand van eigen ervaringen een toelichting die niet overheerst, maar juist helpt bij het ondernemen van stappen en het maken van keuzes. Alle informatie komt uit betrouwbare bronnen en is gelezen en gecontroleerd door experts. Achterin staan verwijzingen naar boeken en websites.

Kanker heb je niet alleen. Deze praktische gids is niet alleen voor lotgenoten. Het is ook voor familie en vrienden geschreven, zodat ze je goed kunnen helpen. Een waardevolle gids welke veel houvast geeft!

Het boek is onder andere te koop via https://dubbelverdrietisnietno... en kost € 20,-. De opbrengst van het boek gaat naar Olijf.Deel via

Lees verder...

  1. 12 oktober 2020 Na afwijzing KWF-aanvraag toch keuzehulp Kanker & Kinderwens
    Lees verder
  2. 11 oktober 2020 De inclusie voor de PlaComOv-studie is gehaald
    Lees verder
  3. 6 oktober 2020 Kankerzorg in de anderhalvemeter-samenleving, wat is jouw ervaring?
    Lees verder