Deel via

Als in jouw ziekenhuis veel COVID-19-patiënten komen, kan het zijn dat jouw kankerbehandeling niet volgens plan verloopt. NFK zet zich samen met de kankerpatiëntenorganisaties in om te zorgen dat de zorg voor mensen met kanker, ondanks corona, zo goed mogelijk door kan blijven gaan.

Drie vragen

Om je extra te ondersteunen in deze tijden van corona, hebben we drie vragen voor je geformuleerd die je kunt stellen wanneer je te horen krijgt dat een behandeling, onderzoek of afspraak wordt afgezegd of verplaatst.

 1. Kan ik mijn arts telefonisch spreken?
 2. Wat gebeurt er met mijn kanker als ik moet wachten?
 3. Waar kan ik wel terecht?
  Als het voor jou niet goed voelt om te wachten, vraag dan of jouw arts je kan doorsturen naar een ander ziekenhuis dat gespecialiseerd is in jouw kanker en waar jij nu wel geholpen kan worden. Voor advies over waar je het snelst terecht kunt, kun je ook contact opnemen met je zorgverzekeraar.

Door vragen zoals deze te stellen in je gesprek met je zorgverleners kun je meer duidelijkheid over jouw situatie krijgen. Twijfel je, heb je andere vragen of wil je in contact komen met lotgenoten? Neem dan contact op met onze Olijflijn.Deel via

Lees verder...

 1. 13 oktober 2020 Nationale Kanker en Werk dag op dinsdag 10 november
  Lees verder
 2. 12 oktober 2020 Boekrecensie: 'Dubbel verdriet is niet nodig - praktische gids voor mensen met kanker'
  Lees verder
 3. 12 oktober 2020 Na afwijzing KWF-aanvraag toch keuzehulp Kanker & Kinderwens
  Lees verder