Deel via

Van 28 t/m 30 oktober vond de jaarlijkse bijeenkomst van ENGAGe, de Patient Advocacy Seminar (PAS), plaats in Berlijn. ENGAGe, dat dit jaar 10 jaar bestaat, is het Europese netwerk voor gynaecologische kankerpatiëntenorganisaties waarbij 76 organisaties uit Europa zijn aangesloten. Olijf was er ook bij.

Engage 2 Groot
Engage 3 Groot
Engage poster 2022 v2 Groot
Engage 1

Elk jaar wordt de PAS van ENGAGe tegelijkertijd georganiseerd met het ESGO congres van de gynaecologen-oncologen. Tijdens de ENGAGe bijeenkomst worden workshops georganiseerd, delen de organisaties onderling kennis en ontmoeten ze elkaar en de artsen.

Vanuit Olijf waren Kim Hulscher, Arlette van der Kolk en Ien Fransen aanwezig in Berlijn. Kim gaf op het ESGO congres een presentatie over de communicatie tussen arts en patiënt. Ze ging daarbij in gesprek met een arts uit Frankrijk.

Arlette heeft de posterpresentatie over het platform seksualiteit van Olijf gedaan. De poster kun je bekijken via de link hieronder. Naast de presentatie hing de poster ook op in de centrale hal waardoor ook veel artsen hem zagen. We hebben hiermee veel artsen bereikt, er is veel naar gekeken, en Arlette heeft hier en daar wat vragen kunnen beantwoorden.

Ien Fransen zit in de clinical trial werkgroep van ENGAGe en was daardoor ook aanwezig bij de PAS. Ook vrijwilliger Josée Diepstraten kwam een dag naar Berlijn. Zij mocht een uitwerking van een workshop over seksualiteit presenteren.

Tijdens de PAS van ENGAGe is ook Olivia gelanceerd. Deze Engelstalige website voor patiënten bevat veel informatie over eierstokkanker en is ontwikkeld door ESGO, ENGAGe en de farmaceut Astra-Zeneca.

Kim: “Het is fijn om tijdens de bijeenkomst van ENGAGe nieuwe ontwikkelingen op het gebied van gynaecologische kanker te horen. Daarnaast is het ook heel leuk om ervaringen van andere patiëntenorganisaties te horen, ideeën uit te wisselen en vooral elkaar te ontmoeten!”.Deel via

Lees verder...

  1. 9 december 2022 Het laatste Olijfblad van 2022
    Lees verder
  2. 7 december 2022 Online bijeenkomsten voor lotgenoten over trofoblastziekten
    Lees verder
  3. 1 december 2022 Kim: 'Een veilige plek bieden voor iemands verhaal'
    Lees verder