Deel via

“Met ons krijg je geen koude voeten, maar veel hulp en informatie over eierstokkanker en alle andere gynaecologische kankersoorten!” Dit is het motto van de Actie Groene Sokken. Wie meedoet breit sokken voor vrouwen die chemokuur krijgen omdat ze een gynaecologische kanker hebben. Dan hoeven ze geen koude voeten te hebben (een bijwerking van chemo). En, de sokken geven niet alleen warmte, ze verzachten angsten en geven hoop.

Groene sokken 1
Groene sokken 2

De Actie Groene Sokken sluit aan bij het succesvolle Duitse Initiatief Aktion Grüne Socke. In Duitsland breien al ruim 4000 mannen en vrouwen groene sokken voor kankerpatiënten.

Wil je meedoen? Brei dan groene sokken (groen is de kleur van de hoop). Die worden vervolgens in de ziekenhuizen onder de patiënten verdeeld.

De Actie Groene Sokken kan niet zonder donaties en gulle giften. Denk daarbij aan zelfgebreide sokken (maat 38-43) in alle groentinten, groene sokkenwol als gift, breigerei om anderen te enthousiasmeren mee te breien. Een geldbedrag is natuurlijk ook welkom.

Groene Sokken, maar hoe?
Groen is de kleur van de hoop en sokken geven warme voeten. Dat is de basis van de actie. En meer voorschriften zijn er niet, gewoon lekkere warme sokken in de maten 38-43, waarin groen verwerkt is. Het belangrijkste is dat ze met liefde zijn gebreid!

Wil je doneren? Wil je meer informatie?
Stuur dan een mailtje naar actiegroenesokken@gmail.com of kijk op de Duitse website www.aktiongruenesocke.de.Deel via

Lees verder...

  1. 26 oktober 2023 Olijf ontvangt €650,- na inzameling van vrijwilliger Bouwien
    Lees verder
  2. 26 oktober 2023 Europees onderzoek naar telerehabilitatie: doe mee met een focus groep studie
    Lees verder
  3. 24 oktober 2023 Doneer je ervaring: Verder leven met of na kanker, hoe is dat voor jou?
    Lees verder