Hannie is op 1 augustus 2018 op 92-jarige leeftijd overleden.
In 1997 vertelde ze openlijk in een interview aan Trouw over de bij haar geconstateerde baarmoederkanker in 1994, over de operatie en bestralingen. Dat was voor die tijd bijzonder. Mensen deden geheimzinnig over kanker en al helemaal over een gynaecologische kanker.
Hannie is toen benaderd door waarnemend voorzitter Gerda van den Heuvel om voorzitter te worden van het Olijf-bestuur. Hannie spoorde vrouwen aan tot het nemen van regie en om uit de slachtofferrol te stappen. Dankzij haar inzet is Olijf ook een financieel gezonde organisatie geworden met vruchtbare samenwerkingsverbanden.
Tijdens de oorlog heeft Hannie het besluit genomen dat als ze zou blijven leven zij zich haar verdere leven zou inzetten voor een beter wereld. Zij heeft altijd bestuurlijke functies vervuld, o.a. als lid van de Eerste en Tweede kamer (de tweede vrouw die werd toegelaten), als waarnemend Burgemeester en als bestuursvoorzitter Sociale Verzekeringsbank. Belangrijke activiteiten en een bijzondere mix. Maar het zal niemand verbazen dat voor Stichting Olijf haar inzet voor alle lotgenoten voorop stond.
Op 23 maart 2017 verrasten de toenmalige voorzitter Fenneke van Swigchum en de vrijwilligerscoördinator Kristel Hoogwout Hannie met de Betty Bos Olijfprijs. Deze prijs is bedoeld voor personen die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor vrouwen met gynaecologische kanker of hun naasten. Hannie voelde zich zeer vereerd en gaf tegelijkertijd aan, dat het voor haar geen bijzondere prestatie was. Hannie ten voeten uit. Wij zijn blij dat we haar deze prijs en dit blijk van waardering nog bij leven en welzijn hebben kunnen overhandigen.
Wat een bijzondere vrouw en wat mooi dat ze verbonden was en daardoor verbonden blijf aan Olijf! Hannie is een oud-bestuurslid waar we nog lang trots op zullen blijven. Wij hopen haar werk nog lang voort te kunnen zetten. En we wensen haar naasten en bekenden heel veel sterkte met het gemis.
Jacqueline van Dijk, Voorzitter