Deel via

Na maanden geen enkel telefoontje te hebben gehad, heeft vrijwilliger Jolanda nu tijdens twee beldiensten in één week ineens 3 (lange) telefoontjes. En allemaal heel verschillend van aard. Lees hieronder haar verhaal.

"De eerste vrouw had een heftig verhaal (56 jaar). Eierstokkanker stadium 4 met een levensverwachting van 3 jaar. En daarnaast had ze nog heel veel meegemaakt. Zoals ze zelf zegt "hangt ze voor de buitenwereld de clown uit", maar nu wilde ze toch wel even sparren en haar verhaal kwijt. Ik heb haar na een uitgebreid gesprek verwezen naar de buddyservice. En omdat ze voor haar dochter ook begeleiding zocht, heb ik haar verwezen naar een 'naaste'.

De tweede vrouw die ik aan de lijn had, belde als zorgverlener voor een patiënte die graag groepsgesprekken wilde bijwonen. Of Olijf dat regelt. Ik kon dat even niet bedenken, maar Kim gaf aan dat het wellicht een idee was om haar te verwijzen naar een training 'rouw en verlies'. De link daarnaar heb ik haar gestuurd. Ik heb ook nog even onze buddyservice en de Olijftelefoon genoemd.

De derde mevrouw belde en vroeg om een ervaringsdeskundige om mee te sparren (57 jaar, eierstokkanker 12 jaar geleden en nog een rijtje zaken die haar psychisch behoorlijk bezig hebben gehouden en houden). We raakten in gesprek en ondanks dat zij heel anders met dingen omgaat dan ik en heel anders in het leven staat, hebben we een leuk gesprek gehad van bijna een uur. Ze gaf aan dat ze blij was met dit gesprek en dit niet verwachtte toen ze ging bellen.

En hier doe ik het voor!"

JolandaDeel via

Lees verder...

  1. 12 oktober 2022 Verslag themabijeenkomst ‘Lymfoedeem, wat nu?’ in Amersfoort
    Lees verder
  2. 10 oktober 2022 Heb jij of iemand uit je familie baarmoeder- of eierstokkanker (gehad)? Vul dan onze vragenlijst in!
    Lees verder
  3. 8 oktober 2022 Verslag van een themabijeenkomst 'Vermoeidheid en Energie' in Zwolle
    Lees verder