Deel via

Als je chemo krijgt waarvan je kaal wordt, zijn er verschillende opties om ermee om te gaan: een coldcap in het ziekenhuis, een haarwerk (pruik, toupim, haarstuk) of een muts, bandana of hoed. Het Zorginstituut Nederland onderzoekt of de huidige vergoeding nog passend is en wil graag de mening van patiënten peilen.

Haar tamara bellis Zv Po Zt Y 0ng unsplash 1000x700 px

In opdracht van Zorginstituut Nederland heeft onderzoekbureau Equalis een vragenlijst opgesteld, met inbreng van de NFK, Olijf en Borstkankervereniging Nederland. Deze vragenlijst maakt deel uit van een groter onderzoek op basis waarvan het Zorginstituut de minister van VWS gaat adviseren over de vergoeding van haarwerken.

De hoogte van de huidige vergoeding is maximaal 465 euro. Is je haarwerk duurder, dan moet je dat deel zelf bijbetalen. Mutsen, hoeden en andere hoofddeksels worden niet vergoed.

Blijkt de vergoeding niet voldoende te zijn, dan volgt een advies over een passender vergoeding. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan een hoger bedrag of ook vergoeding voor hoofddeksels.

Met deze vragenlijst wil Equalis inzicht krijgen in ervaringen van patiënten met kanker of een andere ziekte die kaalheid tot gevolg heeft : (soorten) haarwerken, bijbehorende prijzen en het deel dat je eventueel zelf bijbetaalt. Het is bedoeld voor patiënten die een haarwerk gebruiken, er ooit een hebben gehad of (gedeeltelijk) kaal zijn maar geen haarwerk gebruiken.

Invullen van de vragenlijst kost je 10-15 minuten.

Je kunt de vragenlijst tot en met 23 juni a.s. invullen.Deel via

Lees verder...

  1. 16 mei 2024 Olijf gaf een presentatie op bijscholingscongres oncologisch fysiotherapeuten
    Lees verder
  2. 13 mei 2024 Bekijk de presentatie 'Chemobrein na gynaecologische kanker'
    Lees verder
  3. 8 mei 2024 Op LINDA.nl: het verhaal van Marianne (41) die op haar 34e eierstokkanker kreeg
    Lees verder