Deel via

De uitslagen van de KWF call 2020-1, die de deadline had op 18 december 2019, heeft door Corona vertraging opgelopen. Het was daardoor extra spannend voor de onderzoekers en Olijf welke aanvragen worden toegekend en welke geen toekenning krijgen.

Intussen is het overzicht met in totaal 51 toekenningen op de KWF-site bekendgemaakt , bekijk dit overzicht >>. Er zijn op het vlak van de gynaecologische kanker 6 onderzoeken toegekend:

 • De RACC-trial Nederland. Robotchirurgie voor laag-stadium cervixcarcinoom.
 • RAD51-test bepaald gevoeligheid van kanker voor specifieke chemotherapie.
 • Het gebruik van kunstmatige intelligentie om voorstadia van eierstokkanker op te sporen.
 • Bestaande afweer tegen een algemeen voorkomend virus gebruiken om kankercellen te doden; een nieuwe vorm van immunotherapie bij kanker.
 • Diepgaande karakterisering van T-celreactiviteit tegen kanker voor verbeterde immuuntherapie.
 • De rol van CTCF in baarmoederkanker.

In maart 2021 de uitslag van call 2021-1

We zijn benieuwd hoe vanuit KWF gereageerd gaat worden op de aanvragen, die deze zomer zijn ingediend tijdens de call 2021-1, die de deadline had op 12 augustus 2020. In maart 2021 zal bekend worden welke onderzoeken de KWF-subsidie toegekend krijgen. Via de nieuwsbrieven van Olijf zullen we daarvan melding maken, zodra daarover meer bekend wordt.

Volgende call 2021-2

De volgende ronde voor KWF duurt nog een poosje. Vanuit KWF is besloten in 2020 maar 1x een brede subsidieronde uit te zetten. Vanaf februari 2021 zal de volgende ronde worden geopend. Deze call 2021-2 zal een deadline hebben in mei 2021. De datum wordt nader bepaald en t.z.t. brengen we je daarvan op de hoogte.

Onderzoekers die voornemens zijn mee te doen aan deze call, nodigen we uit om ons al vroegtijdig te informeren van dit voornemen via kwaliteitvanzorg@olijf.nl.Deel via

Lees verder...

 1. 15 oktober 2020 Drie vragen om te stellen als je behandeling, onderzoek of afspraak wordt uitgesteld of afgezegd
  Lees verder
 2. 13 oktober 2020 Nationale Kanker en Werk dag op dinsdag 10 november
  Lees verder
 3. 12 oktober 2020 Boekrecensie: 'Dubbel verdriet is niet nodig - praktische gids voor mensen met kanker'
  Lees verder