Deel via

De wereld van jezelf kwijt zijn. De wereld van één grote waas. De wereld van grotere gevolgen dan je dacht. Dat is de wereld van 1 op de 2 Nederlanders die te maken krijgt met kanker. Die wereld van kanker is voor iedereen anders. Een patiëntenorganisatie is er voor jou. Weet wat er speelt bij jou. En komt op voor je belangen. Hoe? Dat laten we zien met deze campagne.

Header Nzinga met copy

Dat de wereld van kanker voor iedereen anders is, weten wij als geen ander. Stichting Olijf maakt zich sterk voor vrouwen die leven met een vorm van gynaecologische kanker of de gevolgen daarvan. Dat doen wij door het organiseren van lotgenotencontact, het bieden van informatie over de verschillende vormen van gynaecologische kanker en via belangenbehartiging.

Vind de patiëntenorganisatie die jou kan helpen
Cherine, Berit, Jomaro, Karel, Nzinga en Mick nemen je mee in hun wereld van kanker. Via een kankerpatiëntenorganisatie vonden zij steun. Zo vertelt Karel dat hij blij is dat er een 'club' is die zijn belangen behartigt. Hij is meteen lid geworden. Nzinga keek heel erg op tegen de chemo omdat ze niet wist wat ze kon verwachten. Door met lotgenoten af te spreken kreeg ze een realistisch beeld. En dat gaf rust.

Op de verschillende pagina's op onze website zie je wat wij voor jou kunnen betekenen.

Vanaf 23 oktober zie je Karel en Nzinga online voorbijkomen en hoor je ze terug op de radio.

Campagne ‘De wereld van kanker’
Op 11 september van dit jaar lanceerde Stichting kanker.nl het eerste deel van deze gelaagde campagne. ‘De wereld van kanker’ laat echte mensen zien met echte verhalen over de impact van kanker op hun leven. Op kanker.nl vonden zij houvast in een wereld waar ze niet voor hadden gekozen, maar wel hun weg moesten vinden. Doordat de hoofdpersonen in de video’s als enige in beeld verstillen, zuigen ze je in die wereld. Ondertussen draait de wereld om hen heen vrolijk door.

Over NFK
Stichting Olijf is aangesloten bij de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK), de koepel van 21 kankerpatiëntenorganisaties. Samen komen wij op voor de belangen van álle mensen die kanker hebben (gehad), hun naasten en mensen met een erfelijke aanleg voor kanker.

Deze campagne is tot stand gekomen dankzij de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK), in samenwerking met KWF Kankerbestrijding, Stichting Kanker.nl, Café Society, Boris Creative, Hammerfest, Storm en Mediaplus Nederland.Deel via

Lees verder...

  1. 23 oktober 2023 Nieuw advies van oncologen over niraparib voor vrouwen met eierstokkanker
    Lees verder
  2. 19 oktober 2023 Winnaar van de Betty Bos-Olijfprijs 2023
    Lees verder
  3. 18 oktober 2023 ENDORISK: model om persoonlijk risico op uitzaaiingen in de lymfeklieren te voorspellen bij baarmoederkanker
    Lees verder