Deel via

Ruim 86% van de patiënten met kanker in Nederland ervaart tijdens en na de behandeling klachten en problemen op het gebied van vermoeidheid, angst, somberheid, relatie en financiën. Veel van deze patiënten zoeken geen hulp, terwijl ze daar wel baat bij zouden kunnen hebben. Daarom is de website ‘Kanker doet veel met je’ ontwikkeld. Deze legt in gewone taal uit wat psychosociale klachten zijn, hoe je daarover kunt praten en welke hulp er is. Sinds vorige week staat de website online.

Kanker doet veel met je

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor ‘psychosociale klachten’ bij kanker. Er is veel informatie over dit onderwerp, maar die is vaak niet goed vindbaar of onvoldoende toegankelijk voor (ex) patiënten en hun naasten. De website ‘Kanker doet veel met je’ probeert hier verandering in aan te brengen. Op de website is in gewone taal te lezen wat psychosociale klachten zijn en welke hulp er is. Dit gebeurt aan de hand van informatieve animaties. De focus ligt op veel voorkomende klachten zoals vermoeidheid, angst, somberheid, relatieproblemen en geldproblemen. Het aanbod aan hulp (formeel en informeel) is in één oogopslag te zien. Ook de rol van kankerpatiëntenorganisaties binnen het psychosociale veld krijgt aandacht.

’Kanker doet veel met je’ zet voor vijf thema’s reeds bestaande informatie en hulpmiddelen overzichtelijk bij elkaar. Daarnaast bevat de website praktische tips en adviezen, links naar andere websites en verwijzingen naar andere zorgverleners.

Bekijk de website ‘Kanker doet veel met je’Deel via

Lees verder...

  1. 4 februari 2019 Kanker zet je wereld op z'n kop.
    Lees verder
  2. 30 januari 2019 In gesprek met minister Bruno Bruins
    Lees verder
  3. 28 januari 2019 Project Archipelago of Ovarian Cancer Research goedgekeurd!
    Lees verder