Deel via

Al in 2016 werd Olijf benaderd om steun uit te spreken voor een project om ovariumkankeronderzoek naar een hoger plan te tillen. In 2017 nam een van onze ervaringsdeskundigen deel aan de overleggen. Dat was spannend, want het was een hoog technisch en fundamenteel verhaal. Toch konden we vanuit Olijf wel relevante vragen stellen en aandachtspunten meegeven. En nu is het dan zo ver. Daar zijn we blij mee. Olijf maakt zich al jaren sterk voor samenwerking tussen onderzoeksgroepen en ziekenhuizen. Dit is een goed voorbeeld.

AOCR2 logo 01

Voor het Infrastructuur Initiatief “Building in the Archipelago of Ovarian Cancer Research (AOCR)” ingediend door Prof. Dr. Marc van de Vijver en Dr. Frederike Dijk is door het KWF 1.289.532 euro toegekend. De Archipel is een multidisciplinair platform dat opgezet wordt door de 25 Nederlandse ziekenhuizen waar patiënten met ovariumcarcinoom behandeld worden, in samenwerking met bestaande onderzoeksstructuren en samenwerkingsverbanden in Nederland, waaronder de Stichting Olijf.

Het doel van de Archipel is om basaal, translationeel en klinisch onderzoek naar eierstokkanker te faciliteren en daardoor uiteindelijk de omvang, impact en verspreiding van wetenschappelijk onderzoek naar eierstokkanker in Nederland optimaliseren en daardoor uiteindelijk de overleving van patiëntes te verbeteren. Het project had een A-advies gekregen van de ‘Internal Review Committee Infrastructural Initiatives’, omdat zij de relevantie en haalbaarheid van dit platform erkent. Wij gaan zo spoedig mogelijk aan de slag en houden jullie graag op de hoogte!

Overview of AOCR workflow and data integration

AOCR Data flow schemaDeel via

Lees verder...

  1. 27 januari 2019 Olijf steunde in december 11 onderzoeken voor KWF
    Lees verder
  2. 26 januari 2019 Samen Beslissen
    Lees verder
  3. 25 januari 2019 Drie mooie projecten rond eierstokkanker afgerond in 2018
    Lees verder