Deel via

NFK benaderde Olijf met de vraag of wij een vrijwilliger hebben die mee heeft gewerkt aan een clinical trial (onderzoek naar nieuwe behandelingen) en die haar ervaring wil delen tijdens een congres van Johnson & Johnson, die onderzoek naar nieuwe behandelingen doen. Onze vrijwilliger Amanta ging erheen.

'Maandag 23 september was het zo ver. Het congres was in een hotel in Breda. Het bleek een grotere groep dan verwacht: er waren namelijk 130 deelnemers uit de Benelux. Ik had wat visitekaartjes en een aantal folders mee van Olijf voor eventueel geïnteresseerden.

We begonnen met een voorstelrondje waarin ik mijn kankerverhaal deelde en vertelde aan welke trial ik deel heb genomen.

Daarna namen Tobi (Johnson & Johnson) en ik plaats en stelde ze meer vragen over de trial.
Er kwamen meteen heel veel vragen uit het publiek. Veel over de trial, maar ook over de impact van het ziekteproces op mij en ons gezin.

Ze vroegen ook naar de leesbaarheid van de trial. Naar mijn mening mag dat duidelijker en begrijpelijker. Als voorbeeld heb ik onze praatkaarten laten zien, die ik had meegenomen.

Ik heb verteld over onze tweejaarlijkse Olijf Congresdag, waar ook zij naartoe kunnen om te horen wat er speelt onder patiënten en zorgprofessionals.

Het was een interessante middag met mooie vragen.

Als laatste heb ik benoemd dat een clinical trial voor ons soms een laatste strohalm is.'

Door: Amanta Brouwer



Deel via

Lees verder...

  1. 26 september 2024 Nieuwe penningmeester in het bestuur: Camille Janssens
    Lees verder
  2. 26 september 2024 Olijf in magazine O2
    Lees verder
  3. 22 september 2024 Vrijwilligers Lia en Eva bij bijeenkomst in Bravis Ziekenhuis
    Lees verder