Deel via

Zaterdag 24 juni 2023 presenteerden IUGA en Bekkenbodem4All het Bekkenbodembal in Den Haag. Ook Stichting Olijf was hierbij aanwezig, met vrijwilliger Bianca Valkenburgh en haar moeder Corrie van ’t Hart.

20230624 195435 Groot
20230624 191606 Groot

De avond begon met dans en muziek. Hierna volgden tal van experts op het gebied van bekkenbodemproblematiek, met wie uitvoerig werd gesproken over verzakkingen en de problemen die hieruit voortkomen.

Onder andere een gynaecoloog en een seksuoloog bespraken met presentatrice Sofie van den Enk diverse onderwerpen op het gebied van de bekkenbodem. Er kwam ook een bekkenfysiotherapeut aan het woord die verschillende oefeningen deed met het publiek.

Hierna volgde een quiz waaraan iedereen mee kon doen met behulp van een QR code. De presentatie werd afgesloten door gynaecoloog Mieke Kerkhof met anekdotes over haar eigen ervaringen in de spreekkamer.

Na afloop van de presentatie was er nog een 'after borrel' waar mensen hun vragen konden stellen aan de experts. Olijf was hier ook aanwezig, compleet met tafel en folders.

Bianca heeft diverse gesprekken gevoerd met (huis)artsen die bekend waren met Olijf en hun patiënten ook naar Olijf doorverwezen. Dat is natuurlijk heel fijn. Er werden veel folders meegenomen, voornamelijk door artsen die meer wilden weten over Olijf, om zo hun patiënten beter te kunnen helpen. Een goede ontwikkeling!

Kortom, het was een geslaagde avond en ontzettend informatief!

Door: Bianca ValkenburghDeel via

Lees verder...

  1. 22 juni 2023 FluoreSENT studie: een nieuwe techniek voor het opsporen van schildwachtklieren bij baarmoederhalskanker?
    Lees verder
  2. 21 juni 2023 Het nieuwe Olijfblad is klaar en onderweg naar de lezers!
    Lees verder
  3. 20 juni 2023 Nieuw bestuurslid: Fenneke van Swigchum
    Lees verder