Deel via

Goed nieuws voor alle kwetsbare mensen, waaronder kankerpatiënten. Op 20 april is besloten dat mensen met medische indicatie voorrang krijgen in het vaccinatieprogramma. Alle mensen jonger dan 60 (en vanaf 18 jaar) met medisch risico zouden voor half mei hun eerste prik (Pfizer of Moderna) moeten hebben gekregen.

De vaccinatie zal verlopen via de procedure die bij de griepprik wordt gehanteerd. De huisarts maakt de selectie en de GGD draagt zorg voor de vaccinatie. Let op: niet alle mensen met kanker staan expliciet in de richtlijn voor het ontvangen van de griepprikvaccinatie. Daarom roepen wij op:

Ben je onder de 60 jaar en heb je kanker (gehad)? Meld je bij de huisarts en zorg dat je op de lijst komt om uitgenodigd te worden voor vaccinatie.

Als je via de route van medische indicatie wordt gevaccineerd dan krijg je een Rna-vaccin (Pfizer of Moderna). Er is een kleine kans om sneller een vaccin te krijgen (AstraZeneca) en dat is via de route van spillage (vaccins die aan het einde van de dag over zijn bij huisarts of GGD). Ook hiervoor moet je je melden bij de huisarts. Heb je vragen over vaccinatie in relatie tot je kankerbehandeling, neem dan contract op met je behandeld arts.Deel via

Lees verder...

  1. 21 april 2021 Refereeravond Ikazia ziekenhuis. Presentatie door Kim en Lenneke
    Lees verder
  2. 20 april 2021 Ervaringen van buddy’s en vrijwilligers bij de Olijflijn
    Lees verder
  3. 19 april 2021 Lotgenotencontact meer dan de moeite waard
    Lees verder