• Slider

Word donateur van Olijf

Olijf is de patiëntenorganisatie voor vrouwen met gynaecologische kanker en hun naasten. 

Wil jij deze vrouwen en hun naasten steunen? Word dan donateur van Olijf voor € 25,- per jaar en help ons deze vrouwen te steunen!

Met jouw donatie aan Olijf:

  • steun je het werk van Olijf: informatievoorziening, lotgenotencontact, belangenbehartiging en preventie.
  • ontvang je 4x per jaar het magazine Olijfblad
  • ontvang je 4x per jaar onze nieuwsbrief

Donateur worden
Vul het formulier hieronder in. Je ontvangt dan van ons een welkomstpakket met daarin het laatste Olijfblad. De minimale jaarlijkse donatie is € 25,-, maar je mag natuurlijk altijd meer doneren.

Vergoeding donatie/lidmaatschap door zorgverzekeraars
Sommige ziektekostenverzekeraars vergoeden een donatie of lidmaatschap aan een patiëntenvereniging. Check welke zorgverzekeringen dit zijn op independer.nl.

NB. Olijf valt onder de koepelorganisatie NFK (Nederlandse Federatie Kankerpatiëntenorganisaties), die in de lijst van de Patiëntenfederatie Nederland wordt genoemd. Klik op 'Over ons -> onze leden -> Nederlandse Federatie Kankerpatiëntenorganisaties -> Kijk hier voor meer lidorganisaties van de NFK' en u ziet ook Olijf genoemd.

Machtiging Olijf
Ben je al donateur en wil je Olijf machtigen om jaarlijks automatisch de donatie af te schrijven? Vul dan de doorlopende incassomachtiging in en stuur het formulier naar Antwoordnummer 52531, 3502 VH Utrecht, t.a.v. Stichting Olijf. 

Wil je een eenmalig donatie doen aan Stichting Olijf? 
Maak dan een bijdrage over op IBAN: NL64 ABNA 0553 3394 00 

Geld nalaten aan Olijf: erfenis of legaat
Overweeg je om Stichting Olijf geld na te laten? Je wensen om een goed doel te steunen na je overlijden zijn eenvoudig vast te leggen in een testament. Voor het opstellen van een testament moet je naar de notaris. De twee bekendste manieren zijn de erfstelling en het legaat. Bij een erfstelling neem je Stichting Olijf in je testament op als erfgenaam. Je bepaalt dan dat een bepaald percentage van al je bezittingen voor Stichting Olijf bestemd is. Met een legaat kun je een vast bedrag, een effectenportefeuille, of een ander specifiek vermogensbestanddeel aan Stichting Olijf toekennen. Een legaat worden uitgekeerd voordat de erfgenamen de erfenis verdelen.

Stichting Olijf als erfgenaam of legataris
Stichting Olijf te Utrecht is door de belastingdienst aangemerkt als algemeen nut beogende instellingen (hierna ANBI). Het RSIN van Stichting Olijf is 816772678. ANBI’s betalen geen erfbelasting over de erfenis of het legaat.

Periodieke schenking met belastingvoordeel
Wil je voor minimaal 100,- per jaar, voor tenminste 5 jaar een periodieke schenking aan Olijf doen? Dan is het voor jou voordeliger om hiervoor een overeenkomst met Olijf te sluiten. Een notariële actie is hiervoor niet meer nodig. Lees verder voor meer uitleg.

Klik hier voor de overeenkomst voor periodieke schenking.

Hartelijk dank! 

Heb je andere vragen over donateurschap? Stuur dan een berichtje naar secretariaat@olijf.nl.