Deel via

Alle veelgestelde vragen over donateur worden, opzeggen of wijzigen vind je op deze pagina verzameld.

Wat kost het om donateur te worden van Olijf?

Donateur worden van Olijf kost € 25.- per jaar. Je steunt hiermee het werk van Olijf en je ontvangt 4 keer per jaar ons magazine Olijfblad en onze nieuwsbrief.
Je kunt ook een eenmalige donatie doen, ga voor meer informatie naar de pagina 'word donateur’.

Hoe word ik donateur van Olijf?

Als je donateur wilt worden, vul je het formulier in op onze website.

Ik maak nog geen gebruik van een automatische incasso, hoe regel ik dit?

Een automatische incasso kun je regelen door het daarvoor bestemde formulier op de website in te vullen.

Hoelang is een automatische incasso geldig?

Een automatische incasso is geldig tot dat je deze zelf stopzet. Wil je de automatische incasso stopzetten, neem dan contact op met je eigen bank.

Kan ik een automatische afschrijving terugdraaien?

Als je het niet eens bent met de automatische afschrijving kun je deze laten terugboeken (storneren). Neem hiervoor binnen 8 weken na afschrijving contact op met je bank.

Hoe zet ik mijn automatische incasso stop?

Wil je de automatische incasso stopzetten, neem dan contact op met je eigen bank.

Ik ben verhuisd, hoe geef ik mijn adreswijziging door?

Een adreswijziging geef je door aan ledenadministratie@olijf.nl. Je wijziging wordt dan verwerkt in onze ledenadministratie. Ben je ook vrijwilliger van Olijf? Geef dan je adres ook door aan je coördinator.

Hoe kan ik mijn rekeningnummer van de automatische incasso wijzigen?

Wanneer je een automatische incasso bij Olijf hebt en je wilt het rekeningnummer hiervan wijzigen, dan kun je een nieuw formulier voor automatische incasso op de website invullen. Je rekeningnummer wordt in onze ledenadministratie aangepast.

Hoe schenk ik eenmalige een bedrag aan Stichting Olijf?

Een eenmalige schenking aan Olijf kun je doen door een bedrag over maken op IBAN: NL64 ABNA 0553 3394 00 t.n.v. Stichting Olijf. Andere mogelijkheden voor doneren lees je op de pagina ‘Word donateur’.

Kan ik mijn donateurschap vergoed krijgen?

Sommige ziektekostenverzekeraars vergoeden een donatie of lidmaatschap aan een patiëntenvereniging. Check welke zorgverzekeringen dit zijn op independer.nl.

Kan ik donateur worden, zonder het Olijfblad te ontvangen?

Dat kan. Wanneer je het formulier om donateur te worden invult op onze website, kun je aangeven of je wel/geen Olijfblad wil ontvangen.

Hoe zeg ik mijn donateurschap op?

Wil je je donateurschap aan Olijf stop te zetten? Stuur dan een mail naar ledenadministratie@olijf.nl.

Stopt donateurschap automatisch na overlijden?

Het donateurschap stopt niet automatisch wanneer iemand overlijdt. Sommige nabestaanden kiezen ervoor om Olijf te blijven steunen, of dat was de wens van de overledene. Wil je het donateurschap opzeggen, de tenaamstelling veranderen of wil je geen Olijfblad meer ontvangen? Stuur dan een mail naar ledenadministratie@olijf.nl.

NB. de verzendlijst van de nieuwsbrief van Olijf (ca. 4x per jaar, per mail) is een lijst waar mensen zichzelf voor aan- en afmelden en is niet gekoppeld aan het donateurschap. Wanneer je de nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen kun je de abonnee via het linkje onderaan de nieuwsbrief eenvoudig afmelden.