Deel via

Wim Brinkman is een naam die u vast al eens bent tegengekomen in ons Olijfblad. Hij is namelijk onze beeldredacteur en één van de door ons gewaardeerde fotografen. Ook loopt hij dit jaar weer mee met de Vierdaagse in Nijmegen om aandacht te vragen voor Stichting Olijf.

Cheque SB Bv K voor UMCU Hi Resolution 1 Large

Eerder doneerde hij gelden voor het project MRI-linac van het UMCU vanuit de Stichting Beeldgestuurde Behandelingen van Kanker, waar hij actief was. Bij de overhandiging van de donatie was Stichting Olijf aanwezig, omdat Wim hoopte dat de nieuwe techniek ook voor de vrouwen met vormen van gynaecologische kanker meerwaarde zou hebben. Immers met de MRI-linac wordt heel gericht bestraald, meer dan bij andere methoden. In een gebied waar snel veel schade met vergaande gevolgen ontstaat, een belangrijke winst.

Op 25 juni bereikte ons het bericht vanuit het UMCU: “Ik ben echt blij en trots dat ik vandaag kan melden dat we in de afgelopen dagen de eerste patiënte met een gynaecologische tumor bestraald hebben op de MRI-linac in het UMCU. Het betreft een patiënte met baarmoederhalskanker, die na eerdere behandeling helaas toch een nieuwe tumor heeft ontwikkeld, op een heel vervelende plek, namelijk tussen de blaas en de vagina. Na verschillende bestralingsmogelijkheden te hebben onderzocht kwam de MRI-linac als gunstigste uit de bus met de beste balans tussen dosis die de tumor nodig zou hebben en de dosis in de omgevende gezonde organen die niet te hoog mag zijn om schade te vermijden. Patiënte heeft een bestralingsdosis kunnen ontvangen, waarvan we goede hoop hebben dat we de tumor onder controle krijgen, zonder al te grote bijwerkingen te veroorzaken. Het is een belangrijke mijlpaal voor het team dat bij dit project betrokken is!

Ik wil u nogmaals hartelijk danken. Met uw steun hebben we het voorbereidend werk voor dit soort behandelingen kunnen doen. We gaan gestaag verder met ontwikkelen!"

Het mag duidelijk zijn dat Wim en Stichting Olijf bijzonder blij waren met deze mooie stap.Deel via

Lees verder...

  1. 15 juli 2019 Deelname van Olijf aan de DGOG
    Lees verder
  2. 15 juli 2019 Waardevolle feedback op de aanvragen KWF-subsidie
    Lees verder
  3. 12 juli 2019 GERSOC-studie
    Lees verder