Deel via

Het was al lange tijd een wens om als Olijf zichtbaarder te worden in het noorden van het land. Na het bezoeken van de informatiebijeenkomst in Zwolle wilden Kim, Loes en Yvonne graag een soortgelijke avond organiseren in Groningen. Want ook in de noordelijke regio willen we van betekenis zijn voor lotgenoten en naasten!

20230607 202049 Groningen

Vrijwilliger Yvonne vertelt: 'Zo zijn we aan de slag gegaan. We, dat zijn Kim, Loes, Judith, Marjanne en Yvonne. Het thema was snel bepaald, namelijk ‘Energie en Vermoeidheid’ waarvoor een goede basispresentatie vanuit de bijeenkomst in Zwolle lag. We vonden een mooie ruimte bij Hamelhuys, centrum voor leven met en na kanker, in Groningen. En in goede samenwerking met het UMCG en UMCG Beatrixoord hebben we verder invulling kunnen geven aan het thema.

En zo kwam alles mooi bij elkaar woensdagavond 7 juni 2023 tijdens de eerste informatiebijeenkomst van Olijf in Groningen! We werden hartelijk welkom geheten door de vrijwilliger/stagiare van Hamelhuys, waarna iedereen binnen druppelde: lotgenoten, naasten, Olijf-vrijwilligers en UMCG-medewerkers, in totaal 14 personen.

We begonnen met een korte presentatie over Olijf. Het was fijn om direct te horen hoe blij de lotgenoten waren dat er nu ook iets werd georganiseerd in het noorden. Hierna ging Silvia de Jonge, ergotherapeute bij UMCG Beatrixoord, verder vertellen over het thema ‘Energie en vermoeidheid’. Centraal stond de vraag: 'Hoe verdeel jij de knikkers', geïllustreerd met een pot met knikkers. Ze legde uit dat er balans moet zijn tussen wat je doet en wat je mentaal/fysiek aankan. De knikkers moeten zo gezegd niet op raken. Daarnaast is het belangrijk dat er ook ontspanning in je dag is. Op die manier wordt de pot weer gevuld met knikkers.

Tijdens en na de presentatie werden er ervaringen en gevoelens gedeeld in een warme, open sfeer. Zo fijn om elkaar te ontmoeten en dingen te delen. Ik kijk zelf terug op een heel mooie en betekenisvolle avond, en ik hoop op een vervolg voor de Olijfjes in het noorden!'Deel via

Lees verder...

  1. 8 juni 2023 Nieuw op kanker.nl: Lotgenotenzoeker
    Lees verder
  2. 7 juni 2023 Olijf geeft eerste gastlessen aan fysiotherapeuten in opleiding
    Lees verder
  3. 30 mei 2023 Presentatie van Olijf in het VUmc en het in het LUMC
    Lees verder