Deel via

Op 1 juni gaven onze vrijwilligers Jessica Dieters en Amanta Brouwer een gastles aan fysiotherapeuten in opleiding. Voor Olijf was het de eerste gastles aan deze beroepsgroep. Amanta doet hieronder verslag.

"We zouden twee lessen geven bij verschillende docenten. Tijdens de eerste gastles kwamen we erachter dat de verwachtingen anders waren dan bij de lessen voor oncologie verpleegkundigen in opleiding.

We begonnen met een korte presentatie over Olijf, waarin we vertelden wat we allemaal doen als patiëntenorganisatie. We hebben ook verteld hoe fysiotherapeuten ons in kunnen zetten of onder de aandacht kunnen brengen bij hun patiënten. In deze les hebben we ons ervaringsverhaal achterwege gelaten.

Voor de studenten was het de eerste kennismaking met (ex)kankerpatiënten. Wij vertelden kort ons kankerverhaal en daarna was het de bedoeling dat zij door middel van vragen erachter komen waar wij voor-, tijdens- en na de behandeling tegenaan liepen qua klachten. Daaruit kwamen zeker tijdens de eerste les heel veel mooie vragen en gesprekken voort. De docent had de les ook voorbereid en de studenten in een kring gezet. Hierdoor was de sfeer meteen vertrouwd.

De tweede les liep totaal anders door een kleine miscommunicatie, want we werden pas heel laat opgehaald. Hierdoor moesten we in korte tijd onze presentatie geven en waren de studenten minder voorbereid. Ze stelden daardoor minder vragen, wat heel jammer was.

Al met al denk ik dat we een goede indruk hebben gegeven van wat wij doen bij Olijf, waar we voor staan en wat wij fysiotherapeuten en hun patiënten kunnen bieden."Deel via

Lees verder...

  1. 30 mei 2023 Presentatie van Olijf in het VUmc en het in het LUMC
    Lees verder
  2. 25 mei 2023 Deelnemers gezocht voor onderzoek 'Nazorg voorop: beter verder na kanker'
    Lees verder
  3. 9 mei 2023 Het VaarKracht VaarSeizoen 2023 is weer geopend!
    Lees verder