Deel via

Herkenning vinden bij een lotgenoot die hetzelfde meemaakt als jij kan heel fijn zijn. Vanaf nu kun je, naast alle mogelijkheden bij Olijf, met de Lotgenotenzoeker op kanker.nl gericht zoeken naar een lotgenoot die jouw situatie begrijpt en een-op-een contact leggen. Dit kan iemand zijn die dezelfde behandeling heeft ondergaan als jij, of tegen dezelfde problemen aanloopt. Ook kun je filteren op bijvoorbeeld regio of leeftijd.

Olijf biedt al verschillende vormen van contact met lotgenoten die meestal al wat verder in hun proces zijn. Zo hebben we onze Olijflijn waar je 6 dagen per week naar kunt bellen , je kunt ons mailen en onze WhatsApp service is 7 dagen per week bereikbaar. Als je langduriger contact zoekt met een lotgenote, dan kunnen we je koppelen aan een vaste buddy. En we organiseren ook regelmatig bijeenkomsten waarop je andere lotgenoten kunt ontmoeten.

Vanaf deze week komt daar nog een mogelijkheid bij. Met de Lotgenotenzoeker van kanker.nl kun je gericht zoeken naar een lotgenoot. Dit kan iemand zijn die dezelfde behandeling heeft ondergaan als jij, of die tegen dezelfde problemen aanloopt. Ook kun je filteren op bijvoorbeeld regio of leeftijd. De lotgenotenzoeker is niet alleen voor mensen met kanker, ook naasten en nabestaanden kunnen er zoeken naar een lotgenoot.

How to stap 1
How to stap 2
How to stap 3

Hoe werkt het?
Om de Lotgenotenzoeker te gebruiken, log je in met je kanker.nl account. Deze maak je binnen twee minuten aan. Daarna vul je in je profiel in wat je kwijt wil over jezelf. Om met een lotgenoot in contact te komen, moet de ander jou natuurlijk ook makkelijk kunnen vinden. Je kunt dit doen met een anonieme gebruikersnaam. Wel zo veilig.

Het zoeken kan beginnen! Vink de filters aan die voor jou belangrijk zijn. Je ziet nu lotgenoten op het scherm. Door te klikken op hun profielkaartjes kom je meer over ze te weten. Een rood vinkje in het profiel betekent dat iemand (nog) niet openstaat voor contact. Staat er een groen vinkje bij? Dan kun je direct een privéberichtje sturen. Simpel en vrijblijvend, op het moment dat jíj dat wil.

Kanker.nl ontwikkelde samen met o.a. Stichting Olijf, Patiëntenvereniging HOOFD-HALS, Stichting Jongeren en Kanker, Patiëntenplatform Zeldzame Kankers, Stichting Zaadbalkanker, Living With Hope en Leven Met Blaas- of Nierkanker de ‘Lotgenotenzoeker’; een digitale tool om zelf, op een veilige én vrijblijvende manier, in contact te komen met een lotgenoot.

Meer weten? Lees de veel gestelde vragen op kanker.nl/lotgenotenzoeker-faq.Deel via

Lees verder...

  1. 7 juni 2023 Olijf geeft eerste gastlessen aan fysiotherapeuten in opleiding
    Lees verder
  2. 30 mei 2023 Presentatie van Olijf in het VUmc en het in het LUMC
    Lees verder
  3. 25 mei 2023 Deelnemers gezocht voor onderzoek 'Nazorg voorop: beter verder na kanker'
    Lees verder