Deel via

Olijf wordt veel gevraagd om presentaties te geven aan o.a. doktersassistenten, artsen in opleiding of verpleegkundigen. Zo ook de afgelopen maand. Hieronder lees je hoe deze presentaties zijn ontvangen.

Wil je ook dat Olijf een presentatie komt verzorgen? Lees dan verder >>

14 januari 2020
Presentatie tijdens de basisscholing voor cervixscreening van het bevolkingsonderzoek voor doktersassistenten

"14 januari was ik onderdeel van de scholing bij Bevolkingsonderzoek Zuid West. Van te voren hadden we aan doktersassistentes van de scholing niet gezegd wat mijn rol was. Dit deed ik expres, zodat mensen zichzelf waren gedurende avond. Ik ben weer veel informatie rijker over HPV en het consult en ik heb hen het perspectief mee kunnen geven vanuit de patiënt. Mijn perspectief. Een perspectief wat buiten de bevolkingsonderzoek valt, omdat ik 26 jaar was toen ik kanker kreeg. Ik gebruikte hun anekdotes tijdens de scholing. Dit in combinatie met mijn verhaal vonden ze extra waardevol en maakte hen bewust dat je naast theorie en de lijstjes die gevolgd moeten worden, altijd te maken hebt met mensen in de praktijk. En dat soms iets buiten de statistiek valt. Wederom weer een groep mensen wat bij kunnen brengen en met positieve energie kijk terug op deze avond!"

Door: Samantha Wicht

17 januari 2020
Olijf voorlichting aan LUMC

"Op initiatief van Lenneke de Mooij zijn we op 17 januari te gast op de opleiding voor oncologie verpleegkunde in het LUMC in Leiden.

Aangezien het de laatste les was van de dag en van het lesblok hadden we ruim een uur om Olijf ook hier op de kaart te zetten. Gewapend met de Olijf presentatie, gepersonaliseerd met eigen foto's door Lenneke, gaan we de klas binnen.

Lenneke zet in een rustig tempo uiteen wat de toegevoegde waarde is van stichting Olijf. Ze geeft aan dat onze dag geslaagd is als niemand van de toehoorders hun patiënten de deur van het ziekenhuis uit laat gaan zonder verteld te hebben dat Olijf er is voor hen.

Nadien geeft Lenneke een inkijkje in haar eigen ervaringsverhaal. Ze zegt: 'Van een vrouw met een gezin en leidinggevende functie op mijn werk, werd ik opeens een casus....'. Het blijkt behoorlijk binnen te zijn gekomen en de verpleegkundigen gaven aan dat dit impact had.

Ook Ien deelt haar ervaringsverhaal. Zelf ooit verpleegkundige geweest, en nu veel ervaringen opgedaan aan de andere kant van het bed als patiënt. Ze benadrukt hoe belangrijk het voor haar is om ‘gezien’ te worden, en dat zoiets met een klein gebaar al kan. 'Het zit ‘m niet in een lang gesprek maar vooral in de kleine dingen van een oogopslag, een duim omhoog of een teken van herkenning.'

De verpleegkundigen gaven na afloop aan dat ze onder de indruk waren en eigenlijk meer een promotieverhaaltje verwacht hadden voor Olijf. Ze hadden niet verwacht dat wij onze ervaringsverhalen met hen deelden. We kregen applaus. Voor de opleidingscoördinator was het duidelijk, dat dit voor herhaling vatbaar is."

Door: Lenneke de Mooij en Ien Fransen.

20 januari 2020
Presentatie tijdens de basisscholing voor cervixscreening van het bevolkingsonderzoek voor doktersassistenten

Maandag 20 januari reisde Sandrien af naar het Zeeuwse Goes. Zij was daar voor Olijf als gastdocent bij de scholing voor doktersassistentes. Er werd gesproken over vaardigheden rondom het uitstrijken van dames die komen i.v.m. het bevolkingsonderzoek. Communicatie was een belangrijk thema en er werd kennis overgedragen over HPV.

Sandrien vertelde over Olijf en haar ervaring met het bevolkingsonderzoek en doktersassistentes voor en tijdens haar behandeling i.v.m. baarmoederhalskanker. Een leerzame en indrukwekkende avond voor dedoktersassistentes. Ze gingen met veel extra tips naar huis.

Door: SandrienDeel via

Lees verder...

  1. 27 januari 2020 Uitnodiging bijeenkomst over trofoblastziekten / molazwangerschap
    Lees verder
  2. 24 januari 2020 Zinnige Zorg-project Baarmoederhalsafwijking CIN
    Lees verder
  3. 23 januari 2020 Traject nazorgplannen bij de oncologiedagen
    Lees verder