Deel via

Bent u succesvol behandeld voor kanker, maar maakt u zich zorgen over een mogelijke terugkeer van de ziekte? En zou u het prettig vinden om bij het omgaan met deze zorgen begeleiding te krijgen? Dan is meedoen aan dit onderzoek wellicht iets voor u.

Door betere behandelingen en eerdere opsporing is kanker gelukkig voor steeds meer mensen goed te behandelen. Maar ook na een succesvolle behandeling blijven er soms zorgen over de mogelijke terugkeer van de ziekte. Nadenken over een gezondere leefstijl kan helpend zijn. Maar als u zich veel zorgen maakt kan dat een negatieve invloed hebben op uw dagelijks leven. Het Helen Dowling Instituut (HDI) heeft online begeleiding ontwikkeld om te helpen met deze zorgen om te leren gaan en er minder last van te ervaren. Een praktijkondersteuner uit de huisartsenpraktijk verzorgt deze online begeleiding.

Wat houdt het in?
Met dit onderzoek willen wij in kaart brengen of deze begeleiding werkt en de zorg verder verbeteren. Wie meedoet aan het onderzoek krijgt kosteloos online begeleiding van een hulpverlener. Deze begeleiding bestaat uit drie tot vijf gesprekken via beveiligd beeldbellen. Daarnaast doorloopt u een online programma waarin u ervaringen van lotgenoten tegenkomt en tips en oefeningen krijgt om zelf mee aan de slag te gaan. Verder vult u een aantal keer vragenlijsten in over hoe het met u gaat.

Wie zoeken wij?
Voor dit onderzoek zoeken we mensen die:

  • Achttien jaar of ouder zijn.
  • Tussen de 3 maanden en 10 jaar geleden succesvol zijn behandeld voor kanker.
  • Last hebben van zorgen over terugkeer van de ziekte en hierbij graag begeleiding willen.

Meedoen of meer weten?
Voor aanmelden of vragen kunt u terecht bij onderzoeker Yvonne Luigjes of onderzoeksassistent Rosalie van Woezik, via 030 252 4020, yluigjes@hdi.nl of rvanwoezik@hdi.nl. Of laat hier uw contactgegevens achter, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.

Filmpje



Deel via

Lees verder...

  1. 18 maart 2021 SILENCE: Onderzoek naar de ervaringen rondom en de betekenis van het hebben van vagina-, vulva-, penis- of anuskanker
    Lees verder
  2. 16 maart 2021 Rare2Work: Onderzoek naar zeldzame kanker en terugkeer naar werk
    Lees verder
  3. 16 maart 2021 PalliaTurn: onderzoek naar gevorderde kanker en terugkeer naar werk en/of werkbehoud
    Lees verder