Deel via

Zoals zoveel evenementen en conferenties, werd de Europese bijeenkomst van gynaecologische kanker patiëntenorganisaties dit jaar begin december online gehouden.

Olijf's vrijwilliger Linda vertelt over de online conferentie:
"De online conferentie bood kansen aan andere belangstellenden om in te loggen en virtueel aan te schuiven bij diverse workshops waar nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen werden toegelicht. In de 'normale' situatie dwingen de beperkte financiële middelen om de deelname te beperken tot maximaal twee afgevaardigden per organisatie.

Ervaringsverhalen van Olijf vrouwen
De online situatie heeft nog meer creatieve mogelijkheden opgeleverd om ENGAGe (European Network of Gynaecological Cancer Advocacy Groups) en haar missie voor het voetlicht te brengen: Op Facebook werden ervaringsverhalen en voorbeelden van 'best practice' gedeeld. Vanuit Nederland vertelde Maaike Hin haar persoonlijke verhaal op indrukwekkende wijze en Kim Hulscher heeft een best practice gedeeld over vragen die je aan je arts kan stellen.

Ook werd er een overzicht getoond van de activiteiten van de diverse landen die hun bijdrage aan GO-Day 2020 hadden geleverd: een inspirerend verslag van een sterk gegroeid internationaal evenement.

Enquête
Speciale aandacht was er in een presentatie over Covid voor de enquête die op initiatief van ENGAGE is gehouden over de gevolgen van de pandemie voor (de behandelingen van) gynaecologische kanker patiënten. Kim Hulscher heeft tijdens deze presentatie verteld over de wijze waarop Corona de werkzaamheden van Olijf heeft bijgestuurd.

Het beeld dat uit de enquête naar voren kwam heeft geleid tot een wetenschappelijk artikel dat uniek in zijn soort is. Nergens konden organisaties op zo korte termijn zoveel gegevens verzamelen over dit actuele onderwerp. Dit is mede te danken aan de respondenten die via de Olijf gereageerd hebben. Veel dank hiervoor, het heeft waardevolle informatie opgeleverd.

Tot slot is het mooi te vermelden dat ik deze directe manier van communiceren met de wetenschappers heb kunnen aangrijpen om een antwoord op vraag te krijgen van een lotgenote.

Deze conferentie is een jaarlijkse kans om onze kennis te vergroten op medisch gebied, onze ervaringen en 'best practices' uit te wisselen en inspiratie op te doen voor de manier waarop we onze eigen organisatie kunnen versterken."



Deel via

Lees verder...

  1. 11 december 2020 Lancering wereldwijde strategie WHO 17 november jl.
    Lees verder
  2. 11 december 2020 Facebook (O)live event 'Omgaan met vermoeidheidsklachten' met Niki Seldenrijk
    Lees verder
  3. 10 december 2020 E-health: noodzakelijk kwaad of zegen?
    Lees verder