Deel via

In de nieuwe richtlijn voor baarmoederkanker wordt in bepaalde situaties aanvullende bestraling na de operatie aangeraden. Om die vrouwen te ondersteunen bij de keuze om wel of geen aanvullende bestraling te doen maakt Olijf samen met de medisch specialisten van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) een keuzekaart.

Om te zorgen dat deze keuzekaart de goede aspecten van de keuze bevat hebben we jouw hulp nodig!

Heb jij een voorstel voor deze aanvullende behandeling gehad? Vul dan onze vragenlijst in!
Het maakt niet uit of je hebt gekozen voor de aanvullende behandeling of niet.

Vervolg op onze eerdere uitvraag
Vrouwen met een laag stadium baarmoederkanker kunnen een verhoogd risico hebben op terugkeer van de kanker, bijvoorbeeld omdat ze ouder zijn dan 60 jaar. Zij krijgen dan een voorstel voor een aanvullende (adjuvante) brachytherapie om dit risico te verminderen.

Aan het begin van de zomer hebben we een heleboel onderwerpen opgehaald bij vrouwen die ook voor deze keuze hebben gestaan. Denk aan informatie over de voorbereiding van de behandeling en de behandeling zelf, maar ook wat je er later van merkt. Nu willen we graag weten welke van deze onderwerpen het belangrijkst zijn. We zijn daarom benieuwd naar jouw ervaringen, welke onderwerpen waren belangrijk voor jouw keuze. Wat was voor jou belangrijk?

Dank voor het invullen!Deel via

Lees verder...

  1. 6 september 2022 Ruim € 1.500,- voor Olijf na overlijden van mevrouw Dijkstra
    Lees verder
  2. 30 augustus 2022 Workshop 'Helend schrijven' van Caroline Ligthart
    Lees verder
  3. 29 augustus 2022 In de krant: vrijwilliger Bianca vertelt over leven met de gevolgen van baarmoederhalskanker
    Lees verder