Deel via

Jeanne is vrijwilliger bij Olijf en organiseert met haar bedrijf wandeltochten op de Canarische eilanden. Je kunt alleen wandelen, in een groep of als revalidatie na ziekte.

Jeanne canarische eilanden

Meer informatie vind je op wandeltochten-canarische-eilanden.nl.

Wanneer je in 2020 een wandeltocht via Jeanne boekt, ontvangen alle volgers van Olijf 10% korting! Vermeld daarvoor 'Olijf2020' bij je reservering.

Het verhaal van Jeanne
Mijn naam is Jeanne van den Reek, geboren op 22 mei 1965 te Helmond. Ik ben een vrij actief persoon, altijd vol ideeën en sportief in hardlopen/fietsen en wandelen/hiken! Mijn werk was fulltime bij een stoffenfabrikant waar ik Product Developer was.

Op mijn 44-jarige leeftijd werd ik ziek en was ik plotseling een Diabeet type 1. Insulineafhankelijk. Ik liet me niet kisten door deze ziekte en probeerde te laten zien dat je zelfs met Diabetes type 1, een marathon kan lopen. Dat deed ik in 2012 en 2015. Ik zamelde geld in voor de BasvandeGoorFoundation om kinderen met Diabetes te laten bewegen.

In september 2017 kreeg ik het vreselijke nieuws dat ik kanker had. Een zeldzame vorm van kanker waar ik nog nooit van had gehoord: vulvakanker stadium 3. Onderzoeken en een operatie volgden elkaar. Daarna kreeg ik te horen dat er al een uitzaaiing in mijn rechterlies zat. Weer een operatie werd gepland om de lymfeklieren te verwijderen. Deze tijd was een hel. Ik wist niet of ik bleef leven tot ik te horen kreeg, “Gefeliciteerd je bent kankervrij!!” Eerlijk gezegd wist ik niet wat ik ermee moest. Blij zijn was de bedoeling! Maar ik kon er niet zoveel mee, je was ziek, en plotseling niet meer?

Canarische Eilanden en de GR131

Tijdens de ziekte wilde ik me ergens mee bezig houden, en bedacht me om eens een website te bouwen. Deze gaat over mijn passie: de Canarische Eilanden en de GR131. Een wandelroute over de 7 eilanden waar je van Noord naar Zuid of van Oost naar West het eiland oversteekt. Het was eerst tijdverdrijf, maar nu twee jaar later wil ik graag de mensen laten zien wat wandelen over de GR131 op de Canarische eilanden inhoudt.

Als ex-kankerpatiënt en diabeet (type 1) heb ik ervaren dat na diagnose ‘kankervrij’ vrij weinig bekend is over wat er verder gaat gebeuren op het gebied van werk, psychologisch vlak en onbeantwoorde vragen. Ik noem het zelf ook wel ‘de administratie van de kanker’, omdat na de kanker nog heel veel gebeurt tot je weer 100% terug in de maatschappij bent. Onlangs ben ik zelf arbeidsongeschikt verklaard. Omdat ik niet graag stil zit heb ik nu de ambitie om mensen met dezelfde problemen te ondersteunen waar ik kan.Deel via

Lees verder...

  1. 27 januari 2020 Olijf gaf weer veel presentaties aan doktersassistenten en verpleegkundigen!
    Lees verder
  2. 27 januari 2020 Uitnodiging bijeenkomst over trofoblastziekten / molazwangerschap
    Lees verder
  3. 24 januari 2020 Zinnige Zorg-project Baarmoederhalsafwijking CIN
    Lees verder