• Slider

Nieuwsoverzicht

Wat betekent het coronavirus voor de behandeling van kanker?

6 april 2020

Het coronavirus (COVID-19) zal zich naar verwachting verder uitbreiden in Nederland. Mensen die behandeld worden voor kanker vallen binnen de groep kwetsbare mensen voor wie het virus een risico vormt. Hier lees je op welke manier alle medisch specialisten er gezamenlijk voor zorgen dat de risico’s voor jou en de nadelige gevolgen voor je behandeling zo veel mogelijk worden beperkt.

Lees verder

Webinar ‘Welke gevolgen heeft het coronavirus op mijn kankerbehandeling?’

6 april 2020

Op donderdag 2 april organiseerde de Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie (NVMO) en MEDtalks een live webinar. In dit webinar leggen specialisten uit welke maatregelen er worden genomen om mensen met kanker te beschermen tegen het coronavirus.

Lees verder

Organisatie zorg voor vrouwen met gynaecologische kanker tijdens Corona-uitbraak

1 april 2020

Organisatie van de zorg tijdens de Corona-uitbraak: voor vrouwen met gynaecologische kankerHet coronavirus heeft op dit moment in Nederland een grote invloed op het dagelijks leven en daarmee ook op de zorg. Dit veroorzaakt bij iedereen onzekerheid en zeker bij mensen met kanker. Ziekenhuisafspraken worden afgezegd of verplaatst. Behandelingen en operaties kunnen worden uitgesteld. Er is overleg geweest tussen de landelijke werkgroepen van de...

Lees verder

Innovaties in Oncologie: eierstokkanker

27 maart 2020

Olijf heeft onlangs samengewerkt met Mediaplanet aan de campagne Innovaties in Oncologie. Op 23 maart jl. werd deze als bijlage verspreid in de New Scientist, een magazine. Een onderwerp in deze campagne is 'meer behandelmogelijkheden op het gebied van eierstokkanker.' Lees dit artikel met internist-oncoloog dr. Ingrid Boere >>  Voor deze campagne is Linda Snoep geïnterviewd. Zij kreeg in 2013 eierstokkanker en ging destijds naar...

Lees verder

Het eerste Olijfblad van 2020 is uit!

20 maart 2020

Deze week valt het nieuwe Olijfblad bij de donateurs op de deurmat. In deze editie o.a. een interview met Ineke Vogel, oncologisch GZ-psycholoog. En een verhaal over het wel of niet behandelen bij kanker.

Lees verder

Campagne Vrouw en Gezondheid

19 maart 2020

Dinsdag 17 maart publiceerde Mediaplanet de campagne Vrouw en Gezondheid. Deze werd als bijlage in De Telegraaf verspreid.

Lees verder

Olijf en het Coronavirus

17 maart 2020

Olijf hanteert, in navolging van onze koepel NFK, strenge maatregelen rondom het coronavirus voor haar medewerkers en vrijwilligers. Wij volgen hierin het beleid van de overheid en het RIVM.

Lees verder
Berichten 1 tot 7 van 624