• Slider

Nieuwsoverzicht

5-jaarsoverleving kanker stijgt naar 65%

21 januari 2020

De overleving vijf jaar na een diagnose kanker is gestegen naar 65%. Dat blijkt uit de Nederlandse Kankerregistratie op basis van het diagnosejaar 2013 en de overleving in 2018. Deze 5-jaarsoverleving van patiënten met kanker stijgt met gemiddeld ongeveer 1% per jaar, dankzij verbeterde diagnostiek en behandelingen. Helaas blijft de overleving van een aantal kankersoorten laag, zoals bij eierstokkanker omdat dit vaak pas in een laat stadium...

Lees verder

Olijf zoekt een coördinator Lotgenotencontact en Voorlichting (10 uur per week)

20 januari 2020

Voor de functie van Coördinator Voorlichting en Lotgenotencontact is nu een vacature ontstaan.

Lees verder

Slechts zes op de tien vrouwen laten uitstrijkje maken

20 januari 2020

Hoewel in Nederland elk jaar ongeveer 200 vrouwen sterven aan baarmoederhalskanker, steeg het aantal deelnemers aan het bevolkingsonderzoek de afgelopen twee jaar niet. Slechts zes op de tien vrouwen laten na een oproep een uitstrijkje maken. De jaren daarvoor waren dat er nog zeven op de tien.

Lees verder

Vrijwilliger Wendy in magazine &C!

17 januari 2020

Deze week kwam de januari-editie van het magazine &C uit. Het magazine van Chantal Janzen heeft als thema 'Vagina'.

Lees verder

Terugkijken webinar ‘Belang ziekenhuis bij kanker’

17 december 2019

Als je kanker hebt, is het juist belangrijk dat je naar een ziekenhuis gaat dat zoveel mogelijk ervaring heeft met de behandeling van jouw vorm van kanker. Maar waarom is dit zo belangrijk? En waar vind je deze zorg als patiënt? Welke rol heb je hier zelf in, en wie kan je hierbij helpen? Dit en meer is besproken tijdens het webinar ‘Een ziekenhuis kiezen bij kanker, hoe belangrijk is dat?’.

Lees verder

Ex-kankerpatiënt kan straks met ‘schone lei’ verzekering afsluiten

13 december 2019

Na jarenlange lobby heeft NFK voor een doorbraak gezorgd als het gaat om het verzekeren van ex-kankerpatiënten. Minister Hoekstra legt namelijk vandaag aan de Tweede Kamer voor dat hij een ‘schone lei’-beleid wil invoeren voor ex-kankerpatiënten die een overlijdensrisicoverzekering (ORV) aanvragen, bijvoorbeeld met het oog op het afsluiten van een hypotheek. NFK heeft hier samen met het Verbond van Verzekeraars en de ministeries van Financiën en...

Lees verder

Kristel overleden

10 december 2019

Dit weekend bereikte ons het verdrietige nieuws dat onze vrijwilligerscoördinator Kristel Hoogwout op vrijdag 6 december is overleden.

Lees verder
Berichten 1 tot 7 van 599