• Slider

Nieuwsoverzicht

Plasmajet (PlaComOv studie)

22 juli 2019

De studie met de Plasmajet is al bijna halverwege de inclusie. Half mei waren er 156 van de benodigde 330 inclusies bekend. De studie vergelijkt het opereren met een Plasmajet (operatietechniek met zuivere plasma, zonder electrische stroom) met de traditionele manier.

Lees verder

Behandeling MRI-linac met dank aan donatie Wim Brinkman

18 juli 2019

Wim Brinkman is een naam die u vast al eens bent tegengekomen in ons Olijfblad. Hij is namelijk onze beeldredacteur en één van de door ons gewaardeerde fotografen. Ook loopt hij dit jaar weer mee met de Vierdaagse in Nijmegen om aandacht te vragen voor Stichting Olijf. Eerder doneerde hij gelden voor het project MRI-linac van het UMCU vanuit de Stichting Beeldgestuurde Behandelingen van Kanker, waar hij actief was. Bij de overhandiging van de...

Lees verder

Deelname van Olijf aan de DGOG

15 juli 2019

Olijf is door de DGOG uitgenodigd om als rapporteur deel te nemen. Hieronder een kort verslag over de aanleiding en het eerste overleg van 26 juni 2019.

Lees verder

Waardevolle feedback op de aanvragen KWF-subsidie

15 juli 2019

Op 5 juni 2019 om 12.00 uur was de deadline van de laatste ronde onderzoeksaanvragen voor de KWF-subsidie. Er is weer hard gewerkt in een kort tijdsbestek. Dit hebben we niet kunnen doen zonder de meelezende ervaringsdeskundigen en in prettige samenwerking met de onderzoekers. Veel dank daarvoor!

Lees verder

GERSOC-studie

12 juli 2019

De GERSOC-studie is opgezet in een samenwerking van het AvL (Antoni van Leeuwenhoek) en NKI (Nederlands Kanker Instituut). Er wordt in deze studie onderzocht hoe de behandeling van vrouwen van 70 jaar of ouder met eierstokkanker verbeterd kan worden.

Lees verder

Zinnige Zorg bij Baarmoederhalsafwijkingen

11 juli 2019

Via een uitstrijkje kan een baarmoederhalsafwijking worden opgespoord. Uitstrijkjes worden gedaan omdat zo’n afwijking soms kan leiden tot baarmoederhalskanker. Bij Zorginstituut Nederland leeft de vraag of het beslissingsproces rondom een baarmoederhalsafwijking (bijvoorbeeld na een uitstrijkje binnen het bevolkingsonderzoek) goed verloopt.

Lees verder

Kankerpatiënt wil meer steun huisarts bij maken keuzes

2 juli 2019

NFK roept huisartsen op als coach in contact te blijven met kankerpatiënt Huisartsen kunnen een prominentere rol spelen bij het ondersteunen van kankerpatiënten. Hoewel een ruime meerderheid behoefte heeft aan contact met de huisarts, zegt 1 op de 5 van deze patiënten geen contact te hebben gehad met hun huisarts. Ook ervaren de meeste patiënten nog weinig hulp bij het maken van keuzes in hun behandeling.Dat blijkt uit onderzoek van de...

Lees verder
Berichten 1 tot 7 van 567