• Slider

Nieuwsoverzicht

Carolien vertelt over seks na eierstokkanker in 'Kankermonologen' op Linda.nl

11 november 2019

Carolien had door eierstokkanker geen zin meer in sex, en dat leidde tot een scheiding Mirella van Markus is op de website van Linda terug met een nieuwe aflevering van ‘Kankermonologen’. Ze spreekt deze keer met Carolien Versteeg (59), die ook vrijwilliger is bij Olijf. Carolien ontdekte in 2007 een pingpongballetje in haar buik. Het bleek een vergevorderd stadium van eierstokkanker te zijn.Bekijk de hele aflevering met Carolien op Linda.nl...

Lees verder

Complimenten voor samenwerking Nazorgplannen

30 oktober 2019

We weten dat onze ervaringsdeskundigen gemotiveerd zijn. Zeer gemotiveerd zelfs! Alleen nu waren wij bij Olijf zelfs verrast. De verpleegkundigen, waarvan de uitvraag kwam. Waren het met ons eens. Er is een prachtige samenwerking ontstaan dat we graag als voorbeeld gaan gebruiken!

Lees verder

Het congres ESGO-ENGAGe: Olijf is erbij!

29 oktober 2019

De voorbereidingen zijn al maanden in volle gang. Olijf is namelijk gekozen als patiëntenorganisatie met het beste thema. Het betekent dat onze ervaringsdeskundigen in november een presentatie mogen geven tijdens het congres in Athene over patiëntparticipatie en het samen beslissen-proces.

Lees verder

Wees op tijd voor Call 2020-I van KWF

28 oktober 2019

De sluitingsdatum voor het indienen van voorstellen voor de volgende subsidieronde van het KWF valt op 18 december 2019 om 12.00 uur. Als u plannen heeft om een aanvraag in te dienen, laat ons dan zo vroeg mogelijk het onderwerp met een korte beschrijving weten.

Lees verder

Plural pleasure: er kan meer dan je denkt

22 oktober 2019

Nog steeds hebben mannen andere ideeën over seks dan vrouwen. Gynaecologische kanker maakt het er niet makkelijker op. Doodzonde, vindt Casper Alberts van plezierbedrijf Plural pleasure. ‘Er zijn zoveel mogelijkheden. Ook op andere plekken, zoals knieholten, nek en hoofd.’ We spraken Plural pleasure op onze Olijf Congresdag op 28 september jl.Om die mogelijkheden onder de aandacht te brengen, is Plural pleasure opgericht. Alberts en zijn...

Lees verder

Een ziekenhuis kiezen bij kanker: wat vind jij belangrijk?

22 oktober 2019

Als je kanker hebt, kun je in principe zelf kiezen naar welk ziekenhuis je gaat. Hoe heb je deze keuze gemaakt? En wat vind je hierbij belangrijk? NFK start samen met Olijf, een onderzoek naar de ervaringen van (ex-)kankerpatiënten bij de keuze voor een ziekenhuis.

Lees verder

Sessie ‘late gevolgen’ is goed ontvangen

19 oktober 2019

Tijdens de Olijf-congresdag op 28 september 2019 is door Arlette van der Kolk een presentatie gegeven over de late effecten bij gynaecologische kanker. Deze sessie is zeer goed ontvangen!

Lees verder
Berichten 1 tot 7 van 588