• Slider

Nieuwsoverzicht

Gynaecoloog De Kroon: ik sta met mijn mond vol tanden

22 mei 2018

“Dokter, wat zou u doen als uw vrouw in mijn schoenen zou staan?”, is een vraag die gynaecoloog-oncoloog Cor de Kroon regelmatig wordt gesteld. Het gebeurt hem nauwelijks, maar dan staat hij met zijn mond vol tanden. “Ik kan daarop onmogelijk een antwoord geven.”

Lees verder

Welke begeleiding en ondersteuning bood jouw ziekenhuis?

15 mei 2018

Kankerzorg is meer dan een medische behandeling. Daarom stelt de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) van 15 tot 29 mei, in samenwerking met alle kankerpatiëntenorganisaties en dus ook Olijf, weer een vraag aan alle mensen die kanker hebben (gehad).

Lees verder

Babette's verhaal: weer leren leven

14 mei 2018

Babette (43) kreeg op haar negenendertigste allerlei vage klachten. Vond ze niet gek, ze had een druk bestaan en misschien was ze wel jong in de overgang. “De grond zakte onder mijn voeten weg toen ik hoorde dat ik baarmoederhalskanker had.”

Lees verder

Vandaag is de Dag van de Verpleging

12 mei 2018

Elk jaar op 12 mei vieren verpleegkundigen en verzorgenden internationaal de Dag van de Verpleging. Op deze dag wordt Florence Nightingale, de grondlegster van het verpleegkundige beroep, herdacht.

Lees verder

Vandaag is het Wereld Eierstokkanker Dag

8 mei 2018

Eierstokkanker heeft nog altijd het laagste overlevingspercentage van alle vormen van kanker aan de vrouwelijke organen. Het wordt namelijk vaak pas ontdekt als het al is uitgezaaid.

Lees verder

Fight women's cancers; hop on your bike, and enjoy Ruby's Ride!

27 april 2018

Ruby and Rose houdt op zaterdag 2 juni Ruby's Ride. Fiets zij aan zij naar de Hoge Veluwe, met leuke klimmetjes en mooie dijken! Dit wordt een mooie tocht en aansluitend wacht een gezellige barbecue. De gehele opbrengst gaat naar het goede doel; Ruby and Rose. Dus doe mee!

Lees verder

NFK: resultaten Doneerjeervaring.nl

26 april 2018

Uit het onderzoek van NFK onder mensen die kanker hebben (gehad), blijkt dat de plek waar mensen hun kankerbehandeling willen krijgen - thuis of in het ziekenhuis - maatwerk is.

Lees verder
Berichten 1 tot 7 van 489